tiistai 14. huhtikuuta 2015

Marsalakana


Marsala on italialainen viini, joka soveltuu mainiosti ruoanlaittoon. Marsalalla maustettua saltimboccaa eli suuhun hyppäävää vasikkaa olen jo blogannut aiemmin ja nyt on vuorossa kana, tai oikeammin broileri. Pancetta on tärkeä osa tämän annoksen makumaailmaa. On vaan hankala löytää sitä kokonaisena palana, jollaisesta tähän olen leikannut kuutioita. Myös valmiiksi siivutettu pancetta antaa hyvän maun, mutta oikea purutuntuma jää puuttumaan ja ohuista viipaleista ei ehkä saa samalla tavalla rasvaa sulatetuksi. 


Marsalakana
 
480 g ohuita broilerinfileeviipaleita (tämä oli kaupan pakkauskoko)
100 g pancettaa (kuutioituna)
vehnäjauhoja leivitykseen
suolaa
mustapippuria myllystä
2,5 dl Marsalaviiniä
1 dl kermaa
viimeistelyyn hienonnettua lehtipersiljaa

Kuutioi pancetta noin puolen senttimetrin kokoisiksi kuutioiksi. Laita paistinpannulle hiukkasen öljyä ja ruskista pancettakuutiot rapeahkoiksi ja vaaleanruskeiksi. Pannu ei saa olla liian kuuma, jotta pancetta ei pala, mutta rasva kuitenkin sulaisi. Nosta kuutiot lautaselle esimerkiksi reiällisellä lusikalla ja jätä rasva pannulle. Siirrä pannu sivuun odottamaan.

Laita lautaselle vehnäjauhoja. Taputtele broilerisiivut kuiviksi ja mausta kevyesti suolalla sekä sopivasti mustapippurilla. Kuumenna pannu uudelleen  ja lisää tarvittaessa öljyä niin, että pannulla on noin 2 rkl rasvaa. Kun rasva on kuumentunut, kääntele broileriviipaleet jauhoissa, ravista ylimääräiset pois ja laita viipaleet pannulle. Käännä kerran niin että ne ruskistuvat molemmilta puolilta. Ohuet viipaleet kypsyvät nopeasti. Siirrä valmiit fileet lautaselle odottamaan.

Kaada Marsala pannulle ja irrota kaikki pannuun tarttunut maku. Anna kiehua kunnes viinistä on haihtunut noin neljännes. Lisää kerma ja keitä kunnes kastike on sopivasti saostunut. Laita kana ja pancetta takaisin pannulle ja kääntele viipaleita niin että ne lämpiävät ja saavat kastiketta molemmin puolin. Tarjoile riisin kera ja ripottele hienonnettua lehtipersiljaa molemmin puolin. Kuvista puuttuu lehtipersilja, sillä vastustamattoman kova nälkä sai unohtamaan tämän vaiheen, mutta ruoka oli tästä pikku puutteesta huolimatta tosi maukasta.

 

Ei kommentteja: