Kesäaikaan
lounaaksi maistuu kylmä keitto. Avokado-punajuurikeittoon voi käyttää joko
tuoretta, uutta punajuurta keitettynä tai sitten tehdä soppa helpommalla
tavalla ja poimia blenderiin etikkapunajuuret suoraan tölkistä. Keitto
tarjoillaan paahdetun briossin kanssa.
Kylmä avokado-punajuurikeitto
100
g kypsää avokadoa (= noin 1 pienehkö avokado)
100
g keitettyä tuoretta punajuurta (tai etikkapunajuurta)
1
dl maustamatonta jugurttia
1
dl hiilihapotettua kivennäisvettä
2
dl maitoa
1
rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
cayennepippuria
ruohosipuli-persiljaöljy
30
g ruohosipulisilppua
20
g lehtipersiljasilppua
0,5
tl karkeaa merisuolaa
0,5
dl oliiviöljyä
Laita
kaikki keiton ainekset blenderin kannuun ja soseuta tasaiseksi keitoksi.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.
Hienonna
ruohosipuli ja persilja monitoimikoneessa suolan kanssa. Lisää lopuksi öljy
hyvin sekoittaen. Siirrä öljy kaatonokalla varustettuun pulloon.
Tarjoile
keitto kupista ja mausta vielä keiton pinta yrttiöljyllä
sekä tuoreella ruohosipulilla. Tarjoile lisäksi paahdettua briossia. Jos haluat tarjoilla keiton juomana pienestä pullosta
pillillä juoden, jätä öljy kokonaan pois tai tiputa muutama tippa ruohosipuli-persiljaöljyä
mausteeksi briossin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti