lauantai 15. kesäkuuta 2013

Mansikoita ja viimeiset raparperit valkosuklaamoussekakussa



Valkosuklaamoussekakku sisältää myös hiukan tuorejuustoa, mutta niin vähän että kannattaako sitä otsikossa edes mainita? Tavallaanhan tämä on valkosuklaajuustokakku tai makea mansikkajuustokakku, tai joka tapauksessa joku jolla on mahdottoman pitkä nimi. Blå bandin (ei ole sponsattu mainos!) valkosuklaa-nougatmousse on vuosien varrella osoittautunut vallan mainioksi ainesosaksi, kun tarkoituksena on tehdä liivatteella hyydytettävä juustokakku. Juhannukseksi raparperipuskan viimeiset varret keitetään lisämauksi kakun täytteeseen ja koska ensimmäiset kotimaiset mansikat ovat juhannuksen ”must”, niitä laitetaan kakun päälle ja sisälle. Mansikalle allergiset voivat korvata kakun kaikki mansikat ananaskirsikoilla. Uunia tämän suussa sulavan kakun valmistukseen ei tarvita, jääkaappi kylläkin.


Juhannukseksi raparperi-valkosuklaamoussekakkua ja mansikoita

pohja
200 g kaurakeksejä
100 g sulatettua voita
0,75 dl omenatuoremehua

täyte
5 dl raparperia
2 dl sokeria
ripaus suolaa
1 paketti (2 pss) Blå bandin valkosuklaa-nougatmoussea
                      + 2 dl kylmää maitoa
200 g mascarponea
6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

kuorrute
130 g valkosuklaata (esim. Panda)
2-3 rkl kermaa

1-1,5 l mansikoita (tai ananaskirsikoita)

Keitä raparperit sokerin ja suolan kanssa soseeksi ja jäähdytä se jääkaappilämpöiseksi.

Vuoraa irtopohjavuoka (halk. n 25 cm) leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit, sekoita niihin voi sekä omenatuoremehu, taputtele seos kakkuvuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin. Huuhtele ja perkaa mansikat (tai ananaskirsikat) ja pilko niistä sen verran että saat erikseen 2-3 dl pieniä mansikkakuutioita. Levitä mansikkakuutiot jähmettyneen keksimurupohjan päälle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa valkosuklaa-nougatmousse maidon kanssa vaahdoksi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Ota erikseen 1 dl raparperisosetta ja notkista tuorejuusto pehmeäksi sen avulla. Ota erikseen toinen 1 dl raparperisosetta, kuumenna se kiehuvaksi ja sulata siihen pehmitetyt liivatelehdet. Sekoita koko määrä raparperisosetta liivatteineen ja tuorejuustoineen valkosuklaa-nougatmoussen joukkoon. Lisää viimeksi kermavaahto kevyesti sekoittaen ja kaada seos vuokaan mansikkakuutioiden päälle. Anna moussen hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sulata suklaa kerman kanssa vesihauteessa. Anna seoksen hiukan jäähtyä ennen kuin kaadat sen moussekakun päälle. Kun valkosuklaakuorrute on asettunut ja jäähtynyt kunnolla, koristele kakku mansikanpuolikkailla.


4 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Herkullisen näköinen kakku!:) Blå Bandin mousset on hyviä ja käteviä.:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Hyvää on, mutta vielä pitäisi keksiä tälle jokin sopiva ruokajuoma :) Fresitaa kokeiltiin viime vuonna, mutta punainen kuohuva ei ollut riittävän makea toimiakseen tämän kanssa. Täytyy ulkomailla taas pitää silmät auki, jos löytäisi jonkin kivan punaisen makean jälkiruokaviinin. Alkon valikoimissa sellaista ei ole. Jos kakkuun käyttää ananaskirsikoita mansikoiden sijasta, niin silloin Alkostakin löytää tälle kumppaniksi sopivan makean viinin.

Andalusiana kirjoitti...

hei, jos ruokahaasteeseen osallistuminen kiinnostaa, niin kesän teema on juurikin raparperi :-) osallistumaan pääsee täältä:

http://www.andalusianauringossa.com/2013/06/kesan-ruokahaaste-raparperi.html

Tuplaespresso kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta :) Tästä reseptistä ei kumminkaan ole raparperikisan voittajaksi.
Jompikumpi toukokuisista resepteistä, raparperigranita tai raparperi-valkosuklaaleivokset, olisi ollut parempi haasteresepti, mutta kummankaan julkaisuajankohta ei mahdu kilpailun raameihin. Ensi kerralla sitten...