maanantai 25. maaliskuuta 2013

Fetalla maustettu porkkana-papaijakeitto


Viikon hedelmä  13/52:  papaija


Papaijaa käytetään niin suolaisten kuin makeidenkin ruokien ainesosaksi. Hedelmä sisältää lihaa mureuttavia entsyymejä, joten papaijaa voidaan käyttää myös erilaisiin marinadeihin. Papaijan sisällä on kymmeniä pippurin kokoisia siemeniä, jotka kaavitaan pois ennen hedelmän käyttöä. Brasilia on maailman suurin papaijantuottaja.



Pääsiäisen alkuruoaksi sopii lämpimän oranssi kasviskeitto, joka on maustettu fetajuustolla. Papaija antaa porkkanasosekeitolle ihan uuden vivahteen. 


Keiton kanssa tarjoillaan ilmakuivattuun kinkkuun kääräisty papaijanviipale.


Porkkana-papaijakeitto

2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 pientä kevätsipulia
120 g perunaa
250 g porkkanaa
6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 rkl sitruunamehua
1 papaija (n 500 g)
1 tl kuivattua rakuunaa
fetajuustoa

Leikkaa valkosipulinkynnet pieniksi palasiksi ja kuullota ne kasarissa oliiviöljyssä. Lisää ohuiksi viipaleiksi leikatut kevätsipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää kuutioidut perunat ja porkkanat ja ruskista niitä vähän aikaa öljyssä. Lisää vesi ja kanaliemikuutio ja keitä (kannen alla) kunnes kasvikset ovat kypsät ja soseutettavissa. Lisää sitruunamehu ja pieniksi kuutioiksi paloiteltu papaija, lämmitä kiehumispisteeseen ja soseuta keitto blenderissä tai sauvasekoittimella.  Mausta keitto lautasella fetajuustokuutioilla ja rakuunalla.


Ei kommentteja: