lauantai 9. maaliskuuta 2013

Bulevardin rakuunakanaaBulevardin rakuunakana sai nimensä aikoinaan asuessamme vielä Bulevardin kodissamme (kun ruoalla pitää olla nimi). Resepti on eräänlainen Chicken Kiev, mutta ei kuitenkaan ihan. Bulevardin osoitteesta ja ruokaharrastuksestamme juontaa juurensa myös eräänlainen sisäpiirin vitsi, ”Bulevard Catering”, joka on joskus ulkopuolisissa aiheuttanut jopa hieman hämmennystä ja väärinkäsityksiäkin. Bulevard Catering on ollut perheen sisäinen hätänumero, kun ”nuoriso” on akuutisti tarvinnut ruokaohjeita ja muuta keittiöopastusta tai kun olemme valmistaneet vähän ylimitoitettuja aterioita kahden hengen tarpeisiin ja pakanneet ylimääräiset sitten "nuorisolle" lounasannoksiksi.

Mutta siitä varsinaisesta ruoasta. Rakuuna ei kuulu päivittäiseen portugalilaiseen maustevalikoimaan, vaan sitä jouduttiin hakemaan isosta erikoismarketista Almancilista. Samalla sieltä ostettiin tietysti kaikki muutkin viikonlopun ruoat. Portugalissa käytetään mausteista eniten (lehti)persiljaa, (lehti)persiljaa ja (lehti)persiljaa, minkä jälkeen tulevat yrteistä (aakkosjärjestyksessä) basilika, korianteri, laakerinlehti, oregano, rosmariini ja timjami, kaikenlaiset sipulit  sekä mustapippuri ja erilaiset chilit, erityisesti piripiri. Melko puhdas maustepaletti siis? Paletti, jolla pärjää pitkälle ja joka ihastuttaa kun täällä oleilee lyhyen aikaa, mutta useamman kuukauden reissulla alkaa kaivata keittiössä jo vähän muitakin mausteita. Rakuunan lisäksi salvia on täällä melkoinen harvinaisuus, joten sitäkin ostettiin Almancilista pieni nippu roikkumaan keittiön seinälle. Kaiken varalta…

Reseptissä on 4 rintafileetä eli tälläkin kertaa oltiin taas nälkäisinä ruokakaupassa. Täällä ei ole ketään jolle voisi lähettää niistä kahdesta ylimääräisestä fileestä lounasannoksen, mutta onneksi niistä voi aina tehdä seuraavana päivänä pyttipannua.Bulevardin rakuunakanaa

4 broilerin rintafileetä
50 g voita
iso rkl kuivattua rakuunaa
suolaa
valkopippuria
vehnäjauhoja
1 kananmuna
karkeita korppujauhoja
oliiviöljyä tai rypsiöljyä
(cocktailtikkuja)

Leikkaa voista 4 pikkusormen kokoista tankoa. Laita lautaselle kuivattu rakuuna ja lisää siihen hiukan suolaa ja rouhittua valkopippuria. Sekoita hyvin ja kieritä voitangot mausteissa. Laita maustevoi pakastimeen odottamaan. Maustevoin tulee olla jäistä kun sitä aletaan käsitellä.


Leikkaa broilerinfileisiin tasku, jonka täytät maustevoitangolla. Kiinnitä tasku kiinni muutamalla cocktailtikulla (muistuta ruokailijoita tikuista!). Kieritä kananrinnat ensin vehnäjauhoissa, sitten kevyesti vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa joihin olet sekoittanut hiukan suolaa ja valkopippuria. Kypsennä kananrinnat öljyssä uppopaistamalla. Öljyn lämpötilan tulee olla 180 astetta jotta linnun liha kypsyy mutta maustevoi ei vielä ehdi valua ulos.

Tarjoile ranskanperunoiden ja salaatin kera.EDIT:
Se seuraavan päivän pinaatilla höystetty spydäri

Ketsuppia vaille valmista


Ei kommentteja: