Ja taas tuli ostetuksi liian iso kinkku? Eikä kukaan enää halua kuulla sanaakaan mistään jouluruoasta? Niille joulukinkun jämille on sitten muitakin reseptejä kuin se iänikuinen hernekeitto. Sitä paitsi, maukas savupotka sopii hernekeittoon paljon paremmin kuin viikon tai parin vanha joulukinkku. Ostetaan sen sijaan paketti tortilloja ja täytetään ne sellaisilla aineksilla, että aterian maku ei enää mitenkään muistuta joulusta.
Quesadilla on täytetty tortilla, jonka sisällä on juustoa (queso) ja muita täytteitä maun mukaan. Tortilla taitetaan puolikuun muotoon ja paistetaan nopeasti pannulla molemmin puolin rapeaksi. Sulava juusto kiinnittää tortillan sivut toisiinsa. Nämä quesadillat saivat sisäänsä vähän samanlaiset täytteet kuin cubano –leivässä. Lisukkeena raikas salaatti.
Mojokastikkeessa marinoitu joulupossu
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Yhdistä kaikki marinadin aineet kulhossa ja sekoita hyvin vispilällä. Sekoita kastikkeen joukkoon kinkkupalat, sulje pussi, kääntele ja anna possupalojen maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Valuta siivilässä possupaloista pois ylimääräinen marinadi.
Quesadillat cubanon tapaan
Riko munat pieneen kulhoon, vatkaa haarukalla ja sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta. Aseta yksi tortilla kerrallaan lautaselle, sivele puolet keltaisella sinapilla, lusikoi stten sinapin päälle muna-juustoraasteseosta. Ripottele seuraavaksi tasainen kerros kinkkupaloja, pari-kolme maustekurkkuviipaletta, 1-1,5 viipaletta kinkkuleikettä ja lopuksi juustoraastetta.
Taita tortilla puolikuun muotoon ja tee toinen samanlainen. Kuumenna paistinpannulla voita ja ruskista tortillat keskilämmöllä molemmin puolin niin, että pinta saa kauniin värin ja juusto tortillan sisällä sulaa liimaten puolikkaat täytteineen yhteen.
Jatka samalla tavalla kunnes kaikki on paistettu. Leikkaa valmiit quesadillat kolmeen osaan ja tarjoile lämpiminä salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti