sunnuntai 4. joulukuuta 2022

Kymmenen vuotta epätrendikkyyttä


Kylläpä aika on kulunut nopeasti. Vasta viime viikollahan me aloimme kirjoittaa ruokablogia. Vai viime vuonna? Eikun siis kymmenen vuotta sitten. Jokunen muukin ruokablogi on tänä syksynä näyttänyt juhlivan kymmenvuotista, jotkut paljon pidempääkin taivaltaan. Silloin joulukuussa 2012 ajattelimme, että tässä vaan laitetaan omalle väelle muistiin näitä kivoja perhereseptejä. Paitsi että uteliaat kokit löytävät aina uusia ja uusia ruokaohjeita ja ennen kuin aloittamisesta oli kulunut kolme vuotta, tänne oli kirjoitettu jo ensimmäiset tuhat päivitystä.

Ensimmäisistä vuosista kerroimme näin

Sittemmin tahti on hiukan hidastunut ja 2000. päivitys julkaistiin vasta marraskuussa 2020.

Se 3000:s päivitys on vielä kaukana tulevaisuudessa.

 

Kun pari viikkoa sitten iltapäivämedia kertoi ihan uuden uutukaisesta hedelmästä nimeltä kiivimarja,poimin blogistamme esille kymmenen vuoden takaisen minttusuklaapannukakkureseptin, jossa pannaripalan koristeena oli – mitäpä muutakaan kuin – kiivimarjoja.

Tästä linkistä avautuu sata hedelmäistä herkkureseptiä
 

Vuonna 2013 otimme projektiksi tehdä joka viikko jotain aina uudesta hedelmästä
 

Tästä linkistä löytyy sata reseptiä kasviksista

ja vuonna 2014 ohjelmassa oli ”viikon kasvis”.
 

Tästä linkistä sata herkullista kalareseptiä

Vuoden 2015 tavoite oli valmistaa ruokaa 52 eri kalasta tai muusta vedenelävästä, mutta lajien määrä jäi lopulta hiukan vähäisemmäksi vaikka koosteessa onkin sata reseptiä.

Sen jälkeen ollaankin tehty ja blogattu ruokaa vain oman fiiliksen mukaan. Ja niitä reseptejä on todellakin kertynyt ihan laidasta laitaan, koko viikonlopun askartelun vaativia annoksia tai sitten tosi helppoja, vartin tai puolen tunnin tekeleitä. Kotimaisia ja ulkomaisia, perinteisiä ja uuden uutukaisia. Kaikki on testattu, ja jos jokin ruoka ei ole ollut meidän mieleistämme tai muuten riittävän hyvää, se ei ole päässyt blogiin asti. Me emme myöskään tunnusta mitään ruokauskontoa, vaan käytämme tuoreita raaka-aineita laidasta laitaan maku edellä.

Tässä muutamia poimintoja vuosien varrelta.

 

Imelletty perunalaatikko ilman lisättyä makeutusta (2013)


 

Bataattipiirakka, paljon parempaa mitä nimestä voisi päätellä (2014)


 

Rapeanahkaiseksi paistettu ankanrinta (2015)



Kaiserschmarrn eli nyhtöpannukakku (2016)


 

Lobster roll eli hummerihodari ja New England hot dog sämpylät (2017)


 

Kesäkurpitsa-halloumipihvit ja kolmen kaalin salaatti (2018)


Panuchos, meksikolaista Yucatanin seudulta (2019)


 

Classic New York cheesecake (2020)


 

Kreikkalainen Pastitsio (2021)


 

Nalysnyky eli ukrainalaiset krepit (2022)

 

2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Hurjasti onnea! Niin monet kerrat olen ottanut mallia teidän keittiöstä ja varmasti tulen ottamaan jatkossakin. :D

Tuplaespresso kirjoitti...

Kiitos ihanasta kommentista. Kiva että ollaan voitu inspiroida muita :)
Silloin kun aloitettiin, meille CampaSimpukan kaltaiset oman tien kulkijat olivat lukulistalla ja ovat edelleen. Nyt vaan bloggaaminen on meillä vähän jäänyt kaikkien muiden kiireiden jalkoihin ja jokapäiväinen kokkaaminen on ollut vanhan toistoa eikä sellaista mistä olisi kannattanut blogata. Mutta kyllä tämä tästä taas jatkuu :)