Kun pääsiäinen tänä vuonna vietetään
pakkokotoilun merkeissä kahdestaan, ruokaakaan ei kannata valmistaa suuria
määriä ettei tarvitse syödä samaa ruokaa montaa päivää peräkkäin. Parissa
karitsan ulkofileessä on juuri sopivasti syötävää kahdelle, jopa niin sopivasti
että siitä riittää vielä seuraavan päivän lounassalaattiinkin. Karitsanfilee
kypsyy nopeasti, joten sen paistamisessa täytyy olla aika varovainen. Ensin fileisiin
pinta paistinpannulla, sitten fileiden päälle kerros vihreää yrttikuorrutetta,
uuniin hetkeksi ja lopuksi nopea viimeistely grillivastuksen alla. Aika
täydellistä.
Yrttikuorrutetut karitsan ulkofileet
50 g rucolaa
50 g raastettua parmesaania
30 g paahdettuja pistaasinsydämiä
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
4 rkl pankoa
oliiviöljyä, hienoa merisuolaa ja
mustapippuria myllystä
2 kpl karitsan ulkofileitä
nokare voita
Huuhtele rucolat, leikkaa ne hiukan
pienemmiksi ja laita tehosekoittimen kulhoon. Lisää parmesaani, pistaasit,
rosmariini, valkosipulinkynsi sekä panko ja käynnistä silppuri. Kun seos on
tasaista, lisää koneen käydessä sen verran oliiviöljyä että massa on
levitettävissä karitsanfileiden pinnalle. Lopuksi mausta seos suolalla ja
mustapippurilla. Tämä määrä riittää neljään fileeseen.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
ylä-alalämpö.
Mausta karitsanfileet suolalla ja
mustapippurilla. Kuumenna pannulla voita ja ruskista fileet. Taputtele fileiden
pinnalle noin puolen sentin paksuinen kerros yrttikuorrutetta ja nosta fileet
uunivuokaan. Kypsennä fileitä 200 asteessa uunin keskitasolla 5-7 minuuttia.
Sen jälkeen laita päälle uunin grillivastus, nosta uunivuoka fileineen toiseksi
ylimmälle tasolle ja anna kuorrutteen gratinoitua hetki. Kun kuorrutteeseen
alkaa ilmestyä vaaleanruskeita pilkkuja, liha on valmista ja fileen sisäosan
tulisi olla kauniin pinkki. Anna fileiden vetäytyä talouspaperin päällä
muutaman minuutin ennen leikkaamista.
Tarjoile fileet kukkakaali”pihvin” ja
kukkakaalipyreen kanssa. Resepti löytyy vanhemmasta päivityksestämme.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti