Tähän aikaan vuodesta ostoskoristani löytyy kesäkurpitsaa aika usein. Se on paitsi edullinen, myös tosi monikäyttöinen kasvis. Kesäkurpitsa muuntuu yhtä hyvin niin kasvislisäkkeeksi, keitoksi, munakkaaksi, ”pihviksi”, vuokaruokaan, suolaiseen piirakkaan, makeaan leivonnaiseen, kuin jopa osaksi tosi upean makuista kumkvattihilloa.
Eikä kesäkurpitsareseptit ihan
heti lopu kesken. Nyt pöytään katettiin carpaccio. Kesäkurpitsa viipaloitiin millin
ohuiksi viipaleiksi ja tarjoiltiin sopivasti maustettuna alkuruokana. Sopii
myös salaatiksi noutopöytään.
Kesäkurpitsacarpaccio / zucchini
carpaccio
1
keskikokoinen kesäkurpitsa
pari
kourallista rucolaa
kastike
1
rkl limettimehua
3
rkl mietoa oliiviöljyä
1
tl makeaa ja väkevää sinappia
1
tl hunajaa
0,5
tl suolaa
mustapippuria
myllystä
päälle
1 tl hienoksi raastettua limetinkuorta
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
rouhittuja pistaaseja
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
rouhittuja pistaaseja
kuorittuja
ja paahdettuja auringonkukansiemeniä
parmesaanilastuja
mustapippuria
myllystä
Viipaloi
kesäkurpitsa pitkittäin mandoliinilla (varo sormia!) millin ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele
rucolat ja laita ne samaan kulhoon kurpitsaviipaleiden kanssa.
Sekoita
kastike ja sekoita puolet kastikkeesta kasvisten joukkoon. Anna makuuntua
puolisen tuntia ennen käyttöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti