tiistai 6. helmikuuta 2024

Tosi maukas kanamakaronilaatikko


Tällainen yksinkertainen makaronilaatikko on hyvää arkiruokaa. Yleensähän makaronilaatikkoon käytetään "5 dl" makaronia, mutta kun en viitsinyt jättää 400 gramman makaronipussin pohjalle kourallista pastaa, niin keitin samalla koko pussillisen jotta valmiista laatikosta riittää vaikka pakastettavaksi. Ettei jäisi ihan pelkäksi makaronilaatikoksi, broilerinlihaa tämän meni vastaavasti hiukan vajaa 500 grammaa. Reseptistä tulee kuusi annosta. Tiedän, että maustamaton kanan/broilerinliha on kaupan kylmäkaapissa aika harvinainen näky, mutta sellaista tähän tarvittaisiin ettei mausteena käytettävän sinihomejuuston maku riitele kaupan marinadin kanssa. Tähän ei tule kostukkeeksi munamaitoa, kuten perinteiseen lihamakaronilaatikkoon, vaan tämä kostutetaan hyvin maustetulla kanaliemellä.

Kaikki laatikkoruoat ovat aika tylsän näköisiä kuvattavia, mutta värikäs salaatti tekee annokselle ihmeitä.

 


 

Kanamakaronilaatikko

 

400 g             makaronia
1 + 1              kanaliemikuutiota
tilkka             ruokaöljyä
150 g             Creme de St Agur sinihomejuustolevite
muutama       nokare voita
1                    pieni sipuli
200 g             esikäsiteltyjä herkkutatteja
450 - 500 g    maustamatonta kanan/broilerinlihaa
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
2                    kevätsipulia
75 g               juustoraastetta

 

Keitä ensin makaronit. Kuumenna iso kattilallinen vettä ja mausta se yhdellä kanaliemikuutiolla. Kun vesi kiehuu, lisää makaronit ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Ennen valutusta ota talteen 5-6 dl kiehuvaa keitinlientä. Valuta sitten makaronit lävikössä, lisää tilkka ruokaöljyä ja sekoita jotta makaronit eivät takertuisi toisiinsa.

Lisää talteen ottamaasi kuumaan keitinliemeen yksi kokonainen kanaliemikuutio sekä St Agur sinihomejuustolevite, sekoita tasaiseksi ja jätä odottamaan kunnes laatikko on menossa uuniin.

Kuori sipuli ja hienonna se ihan pieniksi kuutioiksi. Leikkaa myös esikäsitellyt herkkutatit (meillä pakasteesta sulatettu) ihan pieniksi (voi käyttää myös tölkkiherkkusieniä). Kuullota sipulisilppu voissa, lisää herkkutattipalat ja kuumenna niin että sienetkin lämpiävät. Lisää sipuli-sieniseos makaronien joukkoon.

Leikkaa kananliha pienemmiksi paloiksi, ei edes suikaleiksi, vaan pieniksi kuutioiksi. Ruskista palat paistinpannulla voissa, mausta kevyesti suolalla sekä mustapippurilla ja lisää makaronien joukkoon. Leikkaa vielä kevätsipuli ihan ohuiksi viipaleiksi ja sekoita makaroniseokseen.

Voitele isohko uunivuoka, tasoita kana-makaroniseos vuokaan ja kaada päälle kanaliemikuutiolla ja sinihomejuustolla maustettu liemi. Ripottele pinnalle vielä vähän juustoraastetta ja paista laatikko uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

 

Ei kommentteja: