perjantai 23. helmikuuta 2024

Kana-nuudelisalaattia thai jotain sinnepäin



Katselin kaupassa ostaisiko jonkin valmissalaatin, niitä kun on nykyisin melkoisen hyvä valikoima. En kuitenkaan löytänyt mieleistäni, joten taas piti tehdä itse. Tulipahan samalla kahden hengen salaatit kahdeksi päiväksi ettei taas heti tarvitse uudelleen miettiä mitä nauttisi lounaaksi. Mausteissa on hiukkasen thaikeittiön vivahteita, mutta ei ihan, joten tämä on thai sinnepäin.
 

 

Kana-nuudelisalaatti

(neljälle)

 

   salaatinkastike
2 rkl              maapähkinätahnaa
2 rkl              kalakastiketta
2                    limetin raastettu kuori ja mehu
4 rkl              sweet chili kastiketta
1 tl                seesamiöljyä
1 tl                valkoviinietikkaa
1 tl                soijakastiketta
1                    ananastölkin mehu
1 tl                suolaa

   broilerimausteseos

1 tl                suolaa
1 tl                jauhettua korianteria
1 tl                valkosipulijauhetta
1 tl                jauhettua inkivääriä
1 tl                kurkumaa
1 tl                kuivattua basilikaa
1 tl                juustokuminaa
¼ tl               cayennepippuria
1                    limetin raastettu kuori

   salaatti

2                    luutonta ja nahatonta broilerin rintafileetä
voita ja oliiviöljyä
1 kerä            jäävuorisalaattia
5                    kevätsipulia
2                    keskikokoista porkkanaa
1                    pieni tölkki ananasta omassa liemessään (4 ananasrengasta)
100 g             riisinuudeleita
1 ruukku       korianteria
1 dl                suolapaahdettuja maapähkinöitä

 

 
Valmista ensin salaatinkastike sekä broilerimausteseos.

Halkaise kumpikin rintafilee kahdeksi ohuemmaksi, taputtele ne kuiviksi ja hiero pinta molemmin puolin broilerimausteseoksella. Kypsennä maustetut fileet voi-öljyseoksessa. Revi hiukan jäähtyneet kypsät fileet salaattiin sopiviksi paloiksi.

Halkaise jäävuorisalaatti ja leikkaa se vajaan sentin suikaleiksi. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeasti. Leikkaa ananasrenkaat pieniksi paloiksi. Leikkaa korianteriruukusta puolet, revi lehdet irti ja hienonna ne. 

 

 

Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan (noin 4-5 minuuttia), valuta ne, huuhtaise nopeasti kylmällä vedellä ja leikkaa saksilla lyhyemmiksi pätkiksi jolloin nuudelit on helpommat syödä salaatin joukossa.

Sekoita ainekset (paitsi suolapaahdetut maapähkinät) keskenään, lisää salaatinkastike ja nostele kaikki huolella sekaisin. Rouhi pähkinät rikki, ripottele ne valmiin salaatin pinnalle ja viimeistele lopulla korianterilla.

 

2 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Satuin juuri eilen valitsemaan kaupasta valmissalaatin joka oli korealainen kanasalatti ja hämmästyin kuinka ainakin siinä askissa oli pääosin nuudelia eikä juurikaan paljon muuta. Tuo valmistasi versio on kyllä aivan eri palneetalta :-). Ja jos miettii hintaa niin tuollainen määrä itse tekemää (hyvää) versus valmisateria. Itse tekemä voittaa aina.

Tuplaespresso kirjoitti...

Olen joskus maistanut sitä kaupan korealaista. Se on ihan hyvä vaihtoehto vaikka kevyeksi työpaikkalounaaksi, ja piti yllättävän pitkään nälän pois. Mutta eihän noita valmisaterioita voi verrata kotitekoisiin, kun kotona voi itse valita mitä siihen salaattiin lisää ja mitä ei :)