maanantai 11. syyskuuta 2023

Täytetyt kananrinnat airfryerissa, kasviksia ja gremolataa


Kyllä airfryer on osoittautunut yhdeksi parhaista keittiökoneista, vaikka ensin vähän naureskelinkin kun M, perheemme härpäkevastaava, sellaisen hankki keittiöömme. Kummasti airfryerille vaan on löytynyt käyttöä erilaisia ruokia kokatessa, enkä ole enää aikoihin valittanut että ”se vie kauheasti tilaa pöydällä”. Mökilläkin on nykyään airfryer. Tällä kertaa siinä kypsennettiin täytettyjä kananrintoja. Ihan koko ateria ei aikataulusyistä valmistunut "pöhöttimessä", sillä kasvikset paahtuivat samanaikaisesti ihan tavallisessa uunissa jotta kaikki olisi lämmintä samanaikaisesti ja gremolata on muutenkin hetivalmista kun ainekset on sekoitettu. Siinäpä se sitten olikin, kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Tämän aterian vaikein osuus oli löytää kaupasta täysin maustamattomia kokonaisia kanan/broilerin rintafileitä.

 


 

Täytetyt kananrinnat airfryerissa

 

cocktailtikkuja
4                    maustamatonta broilerin rintafileetä
hienoa merisuolaa
mustapippurirouhetta
paprikajauhetta

100 g             fetajuustoa

1                    mozzarella bufala juusto
1 dl                parmesaaniraastetta
50 g               babypinaattia
iso kourallinen tuoretta basilikaa
3 rkl              tomaattipyreetä
2 tl                juoksevaa hunajaa
hienoa merisuolaa
mustapippurirouhetta

 

Leikkaa fileisiin terävällä veitsellä syvä tasku, mutta varo leikkaamasta fileen läpi. Levitä fileet litteiksi leikkuupuoli alanpäin ja mausta ulkopuoli suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

Valmista täyte, hienonna feta ja mozzarella bufala haarukalla, lisää parmesaaniraaste, hienoksi hakatut pinaatit ja basilika, tomaattipyree sekä hunaja ja sekoita huolella. Mausta oman maun mukaan suolalla ja mustapippurirouheella.

Käännä fileet maustamaton puoli ylöspäin, jaa täyte fileille, käännä reunat yhteen ja kiinnitä tasku cocktailtikkujen avulla niin ettei täyte pääse pursuilemaan ulos.

 


Asettele broileritaskut väljästi airfryerin koriin ja kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia kerran välillä kääntäen. Tuo 15 minuuttia on ohjeellinen, sillä fileiden kypsyminen riippuu siitä miten laiha/lihava tuo kanafilee on, mutta näille se aika oli sopiva. Liha oli kypsää ja mehevää.

Nypi kaikki cocktailtikut pois heti kun olet ottanut fileet ulos airfryerin korista. Tarjoile uunikasvisten  ja gremolatan kanssa.

 

 

 

Uunikasvikset

 

bataattia
pieniä tomaatteja
parsakaali
oliiviöljyä
hienoa merisuolaa
mustapippurirouhetta

 

Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.

Kuori bataatti ja leikkaa se pienemmiksi paloiksi. Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi. Kaada uunivuokaan hiukan oliiviöljyä ja sen päälle bataattipalat sekä tomaatit. Mausta suolalla sekä mustapippurilla, sekoita, laita vuoka uuniin ja ajastimeen 15 minuutin hälyytys. Mausta myös parsakaalit öljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Kun hälyytin ilmoittaa kasvisten kypsyneen 15 minuuttia, lisää joukkoon parsakaalipalat ja sekoita. Kypsennä toiset 15 minuuttia, minkä jälkeen kasvikset ovat valmiit.

 


 

Valmista gremolata sillä välin kuin kasvikset kypsyvät uunissa. Bataatti on kovin makea juures, josta gremolata tekee paljon maukkaamman.

 

Gremolata

 

1                    sitruunan raastettu keltainen kuori
1                    ruukku tavallista persiljaa
1                    raastettu valkosipulinkynsi
(hiukan suolaa)
(liraus oliiviöljyä)

 

Hienonna persiljan lehdet (ei varsia) pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile uunikasvisten kanssa. Suola ja oliiviöljy eivät ole pakollisia aineksia, mutta ne korostavat muiden ainesten makua.



Ei kommentteja: