torstai 29. kesäkuuta 2023

Pannukakkuspagetti


Kun tavallinen pannukakku alkaa kyllästyttää, pitää kokeilla jotain uutta pannarireseptiä. Ja niitähän täällä on ollut: kaiserschmarrn eli nyhtöpannukakku, kohokaspannukakku, dutch baby eli pannuhattu, crêpes suzette, ålandspannkaka, amerikkalaiset pannukakut, ukrainalaiset nalyshnyky-krepit, marokkolainen baghrir ja lukuisia muita. Mutta nyt tuli vastaan niin vinkeä pannukakkuresepti, että sitä oli pakko heti kokeilla: pannukakkuspagetti, josta ihme kyllä en löytänyt ainoatakaan suomenkielistä reseptiä, joten tämä päivitys lienee Suomen ”ensi-ilta”.

Pannukakkuspagetin voi valmistaa yhtä hyvin paistinpannulla kuin sillä sähkötoimisella leveällä paistolevyllä (griddle), jolla amerikkalaiset paistavat omat aamiaispannukakkunsa. Paistolevyä minulla ei ole, mutta pinnoitettu paistinpannu toimi erinomaisesti. Siispä tänä kesänä nautitaankin pannukakkuspagettia.


 

Pannukakkuspagetti

2 dl                vehnäjauhoa

2 rkl               sokeria
1,5 tl              leivinjauhetta
1 tl                 vaniljasokeria
ripaus            suolaa
1                    muna (koko L, huoneenlämpöinen)
1,75 dl           maitoa
30 g               voita + hiukan paistamiseen

tomusokeria

marjoja
 

Mittaa kulhoon jauho, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä suola ja sekoita. Mittaa pieneen kattilaan maito sekä voi ja kuumenna vain sen verran että voi sulaa. Kun neste on kädenlämpöistä, vatkaa joukkoon kananmuna. Kaada hiukan lämmin neste jauhoseoksen joukkoon koko ajan vatkaten ja kun taikina on tasaista, anna sen levätä puolisen tuntia ennen paistamista.

Siirrä pannukakkutaikina pursotuspulloon tai -pussiin. Pullo toimii paremmin ja tekee tasaisempaa jälkeä. Pannukakkuspagettitaikinan viskositeetti on hiukan paksumpaa kuin jos tehtäisiin perinteinen pannukakku.

Sivele pannulle ihan hiukan voita ja pursota taikinaa pitkinä vetoina vieri viereen tarttumattomalle paistinpannulle.

Kun alapuoli alkaa olla ruskistunut (siihen menee noin puoli minuuttia, plus-miinus), käännä koko pannullinen paistinlastalla ja anna ruskistua ihan pikku hetki toiseltakin puolelta.

Nosta kypsä pannukakkuspagetti pois pannulta ja jatka paistamista kunnes koko taikina on käytetty. Parhaiten nämä paistuvat suurinpiirtein keskilämmöllä eli jos liedessä on säätö 1-9, kokeile 5 – 5 ½ lämpöä.

Lopuksi siivilöi valmiin pannukakkuspagetin pinnalle tomusokeria ja tarjoile tuoreiden marjojen tai marjasoseen ("ketsupin") kanssa.

Ei kommentteja: