keskiviikko 7. kesäkuuta 2023

Lisää raparperia - rosmariini-raparperipannukakku


Taas raparperia, koko kevään kaivattua raparperia siellä, raparperia täällä ja joka puolella raparperia, mutta kun se on niin hyvää. Raparperista tulee kevään ja alkukesän parhaat kahvipöytäleivonnaiset – ainakin siihen saakka kun kotimaiset, herkullisen makeat avomaanmansikat tulevat markkinoille. Pienestä määrästä raparperia ja yhdestä rosmariininoksasta saa pannukakkuunkin kivasti makua ja sen valmistaminen sujuu ilman erikoisvälineitä vaikka kesämökin keittiössä. Tämän paistoin Ø 27 cm piirakkavuoassa. Raparperipannarin kanssa sopii vaniljakermavaahto.


 

Rosmariini-raparperipannukakku

 

250 g             raparperikuutioita

1,5 dl             sokeria
1 iso              rosmariininoksa

 

2                   munaa (koko L)
2 rkl              sokeria
2,5 dl            vehnäjauhoa
4 dl               maitoa
 
voita vuoan voitelemiseen 
                       


Kuori raparperi ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Lisää sokeri ja sekoita. Nuiji kevyesti rosmariininoksaa jotta sen lehdet hiukan rikkoontuvat. Laita raparperit mehustumaan rosmariinioksan kanssa noin puoleksi tunniksi ennen kuin alat valmistaa taikinaa. Käy välillä sekoittelemassa.

Vatkaa munat sokerin kanssa. Sekoita joukkoon jauhoja ja maitoa vuorotellen kunnes taikinassa ei ole yhtään kokkareita. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ennen paistamista.

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja voitele vuoka.

Poista rosmariininoksa raparperien joukosta ja levitä mehustuneet raparperit, myös neste, tasaisesti voideltuun vuokaan. Kauho taikina varovasti raparperien päälle ja huomaat, miten raparperit lopulta nousevat taikinan pinnalle. Paista pannukakkua ensin 180 asteessa 45-50 minuuttia, minkä jälkeen nosta lämpö 225 asteeseen ja paista vielä 5-10 minuuttia. Näin pannari kypsyy tasaisesti eikä pohja pala.

Tämä pannukakku maistuu parhaalta vielä hiukan lämpimänä vaniljakermavaahdon kanssa.

 

Ei kommentteja: