torstai 31. maaliskuuta 2022

Lemoncurd-passionhedelmä-mascarponetorttu


BBC goodfoodin ruokaohjeista löytyi niin herkullisen näköinen leivonnainen, että sitä ei yksinkertaisesti voinut ohittaa. Ainesluettelo on harvinaisen lyhyt. Kaiken lisäksi tämä iloisen värinen piirakka on todella helppotekoinen. Sen tekemiseen kannattaa ottaa mukaan perheen pienimmätkin.

Pohjana on valmisvoitaikina, joka esipaistetaan. Sen päälle kasataan täytteet ja torttu on heti valmis viipaloitavaksi kahvipöytään tai jälkiruoaksi. Tämä koe-erä oli niin herkullinen, että kun tätä alkaa valmistaa, ehkä pitää pääsiäiseksi hankkia tuplamäärä aineksia – varmuuden vuoksi, ettei lopu kesken. Passionhedelmistä sen verran, että ne kaikkein sileimmät on syytä jättää kauppaan vielä kypsymään. Mitä ryppyisempi passionhedelmä, sitä kypsempi ja parempi se on.

 


 

Lemoncurd-passionhedelmä-mascarponetottu

(6-12 palaa)

 

1  iso levy (500 - 600 g pakkaus)  voitaikinaa
1  kananmuna

250 g  mascarponea

1 dl  kuohukermaa
3 + 3 rkl l emon curd sitruunatahnaa
1 + 2  passionhedelmää
kourallinen rouhittuja (suolapaahdettuja) pistaaseja


Sulata voitaikina, taittele se suoraksi ja kauli hiukan matalammaksi uunipellille leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä taikinalevyn reunoille viilto noin 1 cm etäisyydelle taikinan reunasta. Viilto ei saa mennä kokonaan taikinan läpi. Sivele reunat  (vain reunat, ei keskiosaa) vatkatulla kananmunalla ja paista torttupohjaa 210°C:ssa uunin alatasolla noin 15-18 minuuttia. Jos leikkausviiva on paistunut umpeen, leikkaa se uudelleen niin ettei viilto edelleenkään mene ihan pohjaan asti. Painele sitten keskiosa litteäksi niin kauan kuin torttupohja on vielä lämmin ja anna jäähtyä.


Sekoita yhteen mascarpone, kerma sekä 3 rkl lemon curdia. Kääntele seoksen joukkoon varovasti toiset 3 rkl lemon curdia sekä yhden passionhedelmän sisus. Levitä seos jäähtyneelle torttupohjalle. Ripottele pinnalle lopuksi kahden passionhedelmän siemenet sekä pistaasit ja leikkaa piirakka paloiksi.

Ja se on siinä. Tämä helpompaa leipominen ei voi olla.

 

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Tämä(kin) menee kokeiluun! Ihanan näköinen leivonnainen, kerrassaan.

Tuplaespresso kirjoitti...

Mascarponen ja hapokkaiden hedelmien hedelmien makuyhdistelmä on ihan mahtava, lempeän pehmeää ja kirpeän raikasta.