torstai 7. huhtikuuta 2022

Ratatouille lasissa


Pääsiäistä ei voi kuvitellakaan ilman munia, oikeita tai suklaamunia. Suklaamunien vastapainoksi kevyt kasvisruoka pääsiäisen ruokapöytään on minikokoinen ratatouille, joka tarjoillaan lasista löysäksi keitetyn kananmunan kanssa.

 

Ratatouille lasissa

(neljä annosta) 

1  keltasipuli

4 rkl  oliiviöljyä
1  valkosipulinkynsi
1  pieni munakoiso
1  iso vihreä kesäkurpitsa
2  isoa pihvitomaattia
puolikas keltainen paprika
4  oksaa timjamia
2 + 2 rkl  hienonnettua lehtipersiljaa
4  huoneenlämpöistä kananmunaa
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
 
 

 

Kuori sipuli ja leikkaa se ihan pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi. leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa vajaan sentin kuutioiksi. Leikkaa tomaatit pieniksi kuuioiksi ja ota erikseen neljännes kuutioista annosten viimeistelyä varten. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota siinä sipulikuutiot. Lisää valkosipuli, munakoiso-, kesäkurpitsa-, tomaatti- ja paprikakuutiot sekä timjami ja 2 rkl lehtipersiljaa. Sekoita, vähennä lämpö melko pienelle ja hauduta seosta kannen alla noin 15 minuuttia. Lopuksi poimi pois timjamin varret, lisää jäljellä olevat tomaattikuutiot, sekoita ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Keitä kananmunat sillä välin kun kasvisseos hautuu. Nämä ovat 6 minuutin munia. Vähennä keittoaikaa, jos haluat keltuaisen olevan vielä löysempi. Jäähdytä kananmunat jääkylmässä vedessä ja kuori ne varovasti.

Jaa ratatouille tasan neljään lasiin, ripottele pinnalle loput 2 rkl lehtipersiljaa ja viimeistele kananmunalla.


Ei kommentteja: