perjantai 11. maaliskuuta 2022

Keväinen parsa-savulohipasta sitruunakastikkeessa

Tässä otettiin pieni varaslähtö kevääseen (nythän on jo maaliskuu), kun kaupassa sattui olemaan suhteellisen tuoreen näköistä vihreää parsaa – vaikka eihän se sitä oikeaa kotimaista koskaan voita. Joka tapauksessa oli tarkoitus valmistaa päivälliseksi jotain kalaa ja parsa sopii hyvin savulohen kanssa. Nopea ja helppo sitruunakastike täydentää aterian. Reseptistä riittää neljälle.

 

Keväinen parsa-savulohipasta sitruunakastikkeessa

250 g  tagliatellea, fettuccinea, pappardellea tai muuta leveää nauhapastaa

1 nippu (noin 12 kpl)  vihreää parsaa
200 g pussi  pakasteherneitä
1 rkl  voita
3  kevätsipulia
3 dl  ruokakermaa
1,5 rkl  kokojyväsinappia
3 rkl  sitruunan mehua
250-300 g  lämminsavulohta
yhden sitruunan raastettu kuori
tuoretta tilliä
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
valkopippuria myllystä

 

Napsauta parsoista kuivat kannat pois ja leikkaa loput vinottain noin puolen sentin viipaleiksi. Mittaa pastaa varten kattilaan noin 2 – 2 ½ litraa vettä ja siihen 1-2 rkl karkeaa merisuolaa. Laita pastavesi kiehumaan. Leikkaa kevätsipulit ohuksi viipaleiksi ja raasta sitruunan kuori.

Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä voi. Kuullota kevätsipulia voissa hetken aikaa, minkä jälkeen lisää ruokakerma, kokojyväsinappi sekä sitruunan mehu. Keittele kastiketta miedolla lämmöllä sen verran että kastike on hiukan saostunut. Lisää sitten lämminsavulohi pieninä paloina ja anna kalan lämmetä kastikkeessa. Maista ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla

Kun pastavesi kiehuu, lisää pasta ja laita ajastin piippaamaan 2 minuuttia ennen kuin pasta on pakkauksessa mainitun keittoajan mukaan valmista. Kun ajastin piippaa, lisää pastan joukkoon kiehumaan ensin parsaviipaleet ja sitten pakasteherneet. Kahden minuutin kuluttua siivilöi pasta kasviksineen ja kaada se kastikkeen joukkoon. Sekoita pasta ja kastike keskenään ja viimeistele hienonnetulla tuoreella tillillä sekä raastetulla sitruunankuorella.


Ei kommentteja: