keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Runebergin kaalikääryleet


Koska nykyisin millään runebergiksi nimitettävän syötävän reseptillä tai ulkonäöllä ei näytä enää olevan mitään väliä, vaan kaikki on ”runebergia” missä vain on vähänkin jotain punaista valkoisen renkaan keskellä (jos enää niitäkään tarvitaan), epätrendikäs ruokablogi esittelee Suomen ensimmäiset Runebergin kaalikääryleet.

Tämän helpompaa runebergien valmistaminen ei enää voi olla. Puhumattakaan, että nämä eivät sisällä edes pahaa sokeria, ei ainakaan lisättynä, paitsi ehkä vähän puolukkahillossa. Eikä gluteenia, mikäli täytteessä on käytetty riisiä tai jotain muuta luontaisesti gluteenitonta. Eikä edes lihaa, jos se on korvattu vaikkapa sienillä. Siis tosi terveelliset runebergit ja kuka sanoo, että runebergit pitäisi nauttia kahvipöydässä? Yhtä hyvin ne voi syödä lounaaksi tai päivälliseksi. Voihan?

Siispä kun haluat päivittää runebergisi tähän päivään, hae kaupasta kaalikääryleitä (tai tee ne itse), lämmitä ne, leikkaa päät tasaisiksi että kääryle pysyy lautasella pystyssä ja tarjoile kääryleet valkoisen majoneesirenkaan ja punaisen puolukkahillosilmän kera, äläkä ota tätä ateriaa liian vakavasti ;)

3 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

:-D :-D :-D Tätä runeberg-reseptiä ei päihitä mikään.

Kaura kirjoitti...

:D haha, jep, tämä on loistava. Todella kyllä ärsyttää, kun kaikesta pitää vääntää muunnelma. :(

Tuplaespresso kirjoitti...

Ainakin tämä ulkoisesti muistutti esikuvaansa ;)