keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Omar-suklaahippukeksit


Suklaahippukeksit eli chocolate chip cookies ovat lasten suosikkeja, miksei vähän aikuistenkin... Kun taikinaan lisätään kermakaramellin paloja, kekseistä tulee vieläkin parempia. Pehmeät Omar-karkit sopivat tähän tarkoitukseen paremmin kuin hyvin. Halusin makuun myös hiukan suolaisuutta, joten sen lisäksi että laitoin taikinaan hiukan suolaa, valitsin suklaaksi Fazerin karamelli-merisuola-maitosuklaan. Tähän annokseen kaksi pientä suklaapatukkaa riitti jotenkuten, mutta kolmaskaan ei olisi ollut liikaa. Omar-pussista jäi yllin kyllin leipurin syötäväksi sen jälkeen kun olin leikellyt 15 karkkia sekoitettavaksi taikinan joukkoon. (Ei ole maksettu mainos, vaan ihan itse maksetut karkit.)


Omar-suklaahippukeksit
(20-24 keksiä)

100 g  pehmeää, huoneenlämpöistä voita
80 g  sokeria
50 g  fariinisokeria
1  huoneenlämpöinen muna (koko L)
1 rkl  vaniljauutetta
200 g  vehnäjauhoa (käytä vaakaa!)
0,5 tl  ruokasoodaa
0,25 tl  hienoa merisuolaa
15 kpl  Omar -karkkia
2-3 kpl  Fazerin karamelli-merisuola-maitosuklaapatukkaa (74 g – 111 g)



Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Leikkaa kermakaramellit ja suklaat pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne yhteen.
Lusikoi pehmeä voi vatkauskulhoon. Lisää sokerit ja vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voivaahtoon muna sekä vaniljauute ja vatkaa voimakkaasti kunnes seos on tasaista. Sekoita yhdessä kulhossa vehnäjauho, ruokasooda sekä suola ja lisää jauhoseos vatkaten kunnes se on juuri ja juuri sekoittunut. Lisää lopuksi karkki-suklaakuutiot ja sekoita ne taikinan joukkoon.

Nosta kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle väljästi pieniä taikinakekoja. Ruokalusikan kokoinen mittalusikka kukkuroillaan on sopiva, jolloin taikinapallot pysyvät suunnilleen saman kokoisina. Paista keksejä uunin keskitasolla (ylä-alalämpö) noin 9-12 minuuttia kunnes keksien reunat alkavat hiukan ruskistua. Anna keksien olla pellillä paiston jälkeen muutaman minuutin ajan ja nosta ne sitten ritilälle jäähtymään. Jos käytettävissäsi ei ole kahta uunipeltiä, anna pellin jäähtyä kunnolla ennen kuin nostat sille seuraavat taikinanokareet. 

Ei kommentteja: