tiistai 4. helmikuuta 2020

Pikaruokaa kasviksista ja makkarasta


Aina ei ahkerakaan kotikokki jaksa innostua päivittäisestä ruoanlaitosta, jolloin varastossa pitää olla sellaisia reseptejä, joilla perheelle saa maukasta ruokaa nopeasti ja helposti. Pika-apu löytyy kaupan pakastealtaalta ja juusto/makkarahyllyltä. Paljon kasviksia, hiukan makkaraa sekä juustoa joka sulaa kuuman ruoan joukkoon kastikkeeksi. Kasvisten terveellisyys kompensoi makkaran mahdolliset haitat.


Makkara-kasvisvuoka uunissa

1 pussi (500 g)         pakastettuja isoja uunikasviksia (porkkana-punajuuri-sipuli)
1-2 pussia (à 200 g) pakastettuja parsakaalinkukintoja
1 rkl                         hyvää ruokaöljyä
ripaus hienoa merisuolaa ja pari rouhausta mustapippuria myllystä

1 paketti                   makkaraa oman maun mukaan (meillä ”HKBleu”)

100 g                        hyvää sinihomejuustoa (meillä Saint Agur)


Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kaada kasvikset uunivuoan pohjalle, lisää öljy, suola sekä mustapippuri ja sekoita. Laita vuoka uuniin ja kypsennä kasviksia 20 minuuttia.

(Kuori muovikuori pois makkaroista.) Viillä makkaroihin viiltoja, tiivistä kasviksia sen verran että vuokaan tulee makkaroille tilaa, laita makkarat vuokaan ja vuoka takaisin uuniin. Paista toiset 20 minuuttia tai kunnes makkarat alkavat olla sopivasti ruskistuneita.

Nosta vuoka ulos uunista ja murustele heti sinihomejuusto kuumien kasvisten päälle, jolloin juusto sulaa ja toimii kastikkeena. Sinihomejuusto on täydellinen makupari punajuurelle ja parsakaalille. Nauti sopivien (sinappi, ketsuppi tms) lisukkeiden kanssa.

Ei kommentteja: