tiistai 7. tammikuuta 2020

Mango-kookospannacotta



Ennen joulua siivotaan koti ja joulun/uudenvuoden jälkeen keittiön kaapit. Pakastimeen täytyy vähitellen alkaa raivata tilaa uudelle satokaudelle ja muutenkin kerran vuodessa pitäisi muistaa käydä läpi kaikki ryynit, jauhot ja mausteet. Samalla kannattaa tsekata leivontatarvikkeiden kunto. Minä onnistuin ennen joulua pilaamaan yhdet piparit käyttämällä koristeluun eltaantuneita strösseleitä. Aivan, niissäkin on parasta ennen –päivä ja nekin voivat mennä pahaksi, puhumattakaan pähkinöistä ja manteleista, jotka eivät aina kestä edes siihen parasta ennen –päiväykseen asti. Kaappien siivouksesta oli nyt se hyöty, että sieltä löytyi pieniä määriä käyttökelpoisia aineksia, jotka sopivat todella hyvin yhteen. Jogurtista, mangososeesta ja kookosmaidosta tuli oikein hyvä jälkiruoka. Pieniin, vain noin yhden desilitran vetoisiin laseihin annosteltuna niistä tuli kuusi annosta.



Hedelmäinen pannacotta

2,5 dl maustamatonta jogurttia
2 dl kookosmaitoa
2 dl mangososetta (bonne)
0,5 tl vaniljauutetta
2 rkl sokeria

6 g liivatelehtiä (3-3,5 kpl)

vadelmia


Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin viideksi minuutiksi.

Sekoita pienessä kattilassa jogurtti, kookosmaito, mangosose, vaniljauute sekä sokeri ja kuumenna lähes kiehumispisteeseen. Muista sekoitella välilläkin, ettei keitos pala pohjaan.

Ota keitoksesta muutama ruokalusikallinen erikseen pieneen kuppiin. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet tähän pieneen määrään nestettä. Vispaa sitten liuotetut liivatteet huolella kattilan sisältöön. Anna pannacottaseoksen jäähtyä 15-20 minuuttia ja sekoita se vielä huolella pohjia myöten ennen kuin kaadat sen annoskulhoihin. Laita annokset jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi ennen tarjoilua. Viimeistele annokset vadelmilla.


2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Taas niin hyvän makuista:) Teen usein kookosmaidolla,mutta ilman maitotuotteita, ja täälläpäin sellaisen nimi on malabi, joka hieman poikkeaa pannacotasta.Yleensä kyllä tehdään maitoon, mutta itse tykkään tehdä kookosmaidolla.Kiva idea yhdistää siihen jugurttia,pitääkin kokeilla.-

Tuplaespresso kirjoitti...

Muutenhan tässä reseptissä kai kuuluisi käyttää kermaa, mutta vähemmillä kaloreilla selviää kun vaihtaa kerman kookosmaidoksi :)