sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Vuoden ensimmäinen oikea ruokasalaatti


Kun joulun, uudenvuoden ja ehkä loppiaisenkin kokkaamiset on saatu päätökseen, on aika käydä ostamassa kaupasta jotain sellaisia aineksia, joista valmistuu hyvää ruokaa ilman sen isompaa työtä, ja joilla mauilla ei ole mitään tekemistä ainakaan jouluruokien kanssa. M:n ideoima ruokaisa ja maukas salaatti toimii oikein hyvin päivällisenä eikä se edellytä muuta kuin pilkkomisen vaivan. Tässä resepti neljän hengen broilerisalaattiin. Lihana käytimme broilerin koipilihaa, sillä se on paljon mehevämpää kuin rintaliha. Sinihomejuusto antaa salaatille sopivaa kermaisuutta. Jos jostain syystä annos sittenkin tuntuu liian pieneltä, sen seuraksi voi vaikka paahtaa leipää.


Ruokaisa broilerisalaatti

150-200 g  salaattisekoitusta (rucola/vuonankaali/punamangoldi/punajuurenlehti)
4  grillattua broilerinkoipea
100 g  ilmakuivattua kinkkua (parmankinkku tai vastaava)
1  pieni cantaloupemeloni
1  iso päärynä
2  persimonia
150 g  sinihomejuustoa
3  kevätsipulia
1 dl  pähkinäsekoitusta (hassel/maapähk/pistaasi/cashew)

vinaigrette:
1 rkl  omenaviinietikkaa
1 rkl  sitruunamehua
0,5 dl  hyvää oliiviöljyä
2 tl  hunajaa
1 tl  suolaa
mustapippuria myllystä

Perkaa lihat lämpiminä broilerinkoivista ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi. Huuhtele salaattisekoitus ja jätä se siivilään valumaan. Leikkaa kaikki muutkin ainekset salaattin sopiviksi paloiksi. Sekoita vinaigrettekastikkeen ainekset keskenään. Kokoa salaatti ja valuta vinaigrette sen päälle.

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Kiitos vinkistä - mietinkin, mihin upottaisi joulusta jääneen kimpaleen Saint Aguria. Tähänhän se käy hyvin, etenkin kun pakastimessa on rasiakaupalla kotimaista luomubroileria. Kukaan ei sitä täällä kaupasta osta, joten sitä on aina saatavilla laputettuna, ja mehän hamstrataan :-D

Tuplaespresso kirjoitti...

No tämähän sattui hyvin, kun kuvan juusto on nimenomaan Saint Aguria :) Jotenkin vaan tuo broileri ja sinihomejuusto ovat ihan mahtavan upea pari.