Elämässä
täytyy olla jotain makeaa, kuten jälkiruoka. Mutta sen valmistamiseen ei aina
tarvitse kulua aikaa tuntitolkulla. Ajattelin ensin keittää päärynät
sitrussiirappiliemessä ja tehdä kylkeen kinuski-mascarponevaahdon, mutta sitten iski
laiskuus ja niistä herkuista asiaa joskus myöhemmin. Kattilan sijaan otin esiin
kätevän pikku mandoliinin ja aloin viipaloida mehukkaita päärynöitä. Hapanta,
suolaista, makeaa, pehmeää ja rouskuvaa, yhdessä niistä tulee ihan superhyvää. Helposti.
Pikajälkiruoka
päärynöistä
kypsiä päärynöitä
ricottaa, fetaa tai vuohenjuustoa
pähkinöitä (saksanpähkinä, pekaani, pistaasi)
vaahterasiirappia
Viipaloi päärynät ohuelti mandoliinilla ja levitä
viipaleet jälkiruokalautasille. Murenna päälle sopivaa murujuustoa sekä
pähkinärouhetta ja viimeistele annokset vaahterasiirapilla. Nauti heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti