maanantai 3. huhtikuuta 2017

Superhyvä pikajälkiruoka päärynöistä



Elämässä täytyy olla jotain makeaa, kuten jälkiruoka. Mutta sen valmistamiseen ei aina tarvitse kulua aikaa tuntitolkulla. Ajattelin ensin keittää päärynät sitrussiirappiliemessä ja tehdä kylkeen kinuski-mascarponevaahdon, mutta sitten iski laiskuus ja niistä herkuista asiaa joskus myöhemmin. Kattilan sijaan otin esiin kätevän pikku mandoliinin ja aloin viipaloida mehukkaita päärynöitä. Hapanta, suolaista, makeaa, pehmeää ja rouskuvaa, yhdessä niistä tulee ihan superhyvää. Helposti.



Pikajälkiruoka päärynöistä

kypsiä päärynöitä
ricottaa, fetaa tai vuohenjuustoa
pähkinöitä (saksanpähkinä, pekaani, pistaasi)
vaahterasiirappia

Viipaloi päärynät ohuelti mandoliinilla ja levitä viipaleet jälkiruokalautasille. Murenna päälle sopivaa murujuustoa sekä pähkinärouhetta ja viimeistele annokset vaahterasiirapilla. Nauti heti.


Ei kommentteja: