Lihaa,
kalaa, lintua, kasviksia,... ööö... soppaa ... tai jos pitkästä aikaa joku salaatti...
aina yhtä vaikeaa tämä päätöksenteko. Lopulta ostoskärryyn hyppäsi espanjalainen
parsapaketti, joten siitä se sitten lähti. Kyllä minä tiedän, ettei tähän
aikaan vuodesta ole vielä oikein kunnollista parsaa. Näitäkin varten tutkin
varmaan melkein jokaisen parsanipun ja valitsin sitten niistä mielestäni
parhaan. Nämä ohuet parsat kun tuppaavat pahasti kuivumaan ja nahistumaan matkalla
Espanjasta suomalaisen kaupan myyntitiskille. (Minäkö muka vaativa asiakas? Ei kai,
ei oo perää...) Lisäksi vielä kalatiskiltä pieni pala lämminsavulohta, niin
siinä olikin aterian ainekset kasassa. Muita tähän ruokaan sopivia aineksia oli
kotona jääkaapissa.
Lämmin
savulohi-parsa-pastasalaatti
(kahdelle)
140 g Orzo pastaa (sitä riisinjyvän näköistä, mutta
muukin pastamuoto kelpaa)
1 pieni nippu vihreää parsaa
1 rkl voita (kirkastettua) + 1 rkl rypsiöljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
120 g babypinaattia
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
150 g lämminsavulohta
mustapippuria myllystä
1 dl kermaa
50 g pehmeää vuohenjuustoa
2 tl juoksevaa hunajaa
Valmista ensin vuohenjuustokastike. Laita kattilaan
kerma sekä vuohenjuusto ja kuumenna kunnes juusto on sulanut. Mausta hunajalla
sekä maun mukaan mustapippurilla.
Poista parsoista kuiva kantaosa ja leikkaa loput
parsanvarret parin sentin paloiksi. Kuumenna pannulla voi ja rypsiöljy ja laita
parsanpalat kypsymään siihen. Laita pasta kiehumaan hyvin suolattuun veteen. Kun
parsa alkaa olla sopivan kypsää, lisää valkoviini sekä huuhdellut
pinaatinlehdet ja sekoittele kunnes pinaatti on pehmennyt. Mausta parsaseos
sitruunankuorella. Valuta kypsä pasta ja lisää se parsan joukkoon pannulle
yhdessä lämminsavulohipalojen kanssa. Kaada näiden päälle vuohenjuustokastiketta,
sekoita ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti