tiistai 25. lokakuuta 2016

Tutut aineet eri tavalla



Eräs suosituimpia pizzoja Suomessa lienee katkarapu-ananas-aurajuustopizza. Nyt tämän suosikin aineista tulikin pastakastike. Yhdistelmä toimii ilman leipäpohjaakin.


Kinkku-ananas-sinihomejuustopasta

200 g             farfalle pastaa
                      suolaa keitinveteen
Kastike
100 g + 50 g  sinihomejuustoa (vaikka sitä Auraa)
1                    sipuli hienonnettuna
2 dl                kermaa tai ruokakermaa
1 dl                kuivaa valkoviiniä
120 g             katkarapuja sulatettuna ja valutettuna
140 g             eli pieni tölkki ananasta valutettuna ja paloiteltuna
                      chilihiutaleita
                      mustapippuria
                      oliiviöljyä
                      voita
                      lehtipersiljaa

Kuumenna kattilassa reilusti vettä, mausta se suolalla ja keitä pasta ohjeen mukaan miinus 1 minuutti. Valuta pasta.

Pastan kiehuessa hienonna sipuli ja kuullota se paistinpannulla läpikuultavaksi oliiviöljyn ja voin sekoituksessa. Lisää valkoviini ja anna kiehua reilusti. Lisää sitten kerma, anna kiehua ja keitä hetki kokoon. Ota pannu levyltä. Sekoita murusteltu homejuusto (100 g) kastikkeen joukkoon ja lisää katkaravut ja mausteet. Lämmitä uudelleen, mutta älä enää keitä, etteivät ravut sitkisty. Tarkista maku ja sekoita keitetty pasta kastikkeen joukkoon.

Nosta pasta lautasille, murustele pinnalle vielä lisää homejuustoa ja mausta halutessasi lisächilillä. Ripottele persiljaa päälle ja tarjoa.


Ei kommentteja: