Eräs
suosituimpia pizzoja Suomessa lienee katkarapu-ananas-aurajuustopizza. Nyt
tämän suosikin aineista tulikin pastakastike. Yhdistelmä toimii ilman
leipäpohjaakin.
Kinkku-ananas-sinihomejuustopasta
200 g farfalle
pastaa
suolaa
keitinveteen
Kastike
100 g + 50 g sinihomejuustoa
(vaikka sitä Auraa)
1 sipuli
hienonnettuna
2 dl kermaa
tai ruokakermaa
1 dl kuivaa
valkoviiniä
120 g katkarapuja
sulatettuna ja valutettuna
140 g eli
pieni tölkki ananasta valutettuna ja paloiteltuna
chilihiutaleita
mustapippuria
oliiviöljyä
voita
lehtipersiljaa
Kuumenna kattilassa reilusti vettä, mausta se suolalla
ja keitä pasta ohjeen mukaan miinus 1 minuutti. Valuta pasta.
Pastan kiehuessa hienonna sipuli ja kuullota se
paistinpannulla läpikuultavaksi oliiviöljyn ja voin sekoituksessa. Lisää
valkoviini ja anna kiehua reilusti. Lisää sitten kerma, anna kiehua ja keitä
hetki kokoon. Ota pannu levyltä. Sekoita murusteltu homejuusto (100 g)
kastikkeen joukkoon ja lisää katkaravut ja mausteet. Lämmitä uudelleen, mutta
älä enää keitä, etteivät ravut sitkisty. Tarkista maku ja sekoita keitetty
pasta kastikkeen joukkoon.
Nosta pasta lautasille, murustele pinnalle vielä lisää
homejuustoa ja mausta halutessasi lisächilillä. Ripottele persiljaa päälle ja
tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti