Kokonainen
ananas muotoutuu kauniiksi koristeiksi vähällä vaivalla. Ohuen ohuista
ananasviipaleista kuivatut kukat sopivat vaikka pääsiäisen jälkiruokiin. Tänään
ohje ananaskukkien valmistukseen, huomisessa päivityksessä kerron, mihin niitä
käytettiin.
Ananaskukat
1 tuore ananas
TERÄVÄ veitsi
pieni teräksinen maustemitta
Leikkaa ananaksen pohjasta pieni siivu, jotta ananas
pysyy pystyssä. Leikkaa sen jälkeen kuoret töyhdöstä alaspäin sen verran
niukasti, että kuoren pienet tummat täplät jäävät vielä hedelmään kiinni.
Poista täplät pienen teräksisen maustemitan avulla kaivertamalla.
Viipaloi kuorittu ananas mahdollisimman ohuiksi
siivuiksi terävän veitsen avulla. Viipaleiden tulisi olla niin ohuita, että
veitsi näkyy niiden läpi. Yhdestä ananaksesta tulee parikymmentä viipaletta.
Taputtele talouspaperilla pois ylimääräinen kosteus ja aseta viipaleet
leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kuivaa viipaleita uunissa 100
asteessa ensin 30 minuuttia. Sen jälkeen käännä viipaleet ja kuivaa toiselta
puolelta samat 30 minuuttia. Mikäli ananas tuntuu vielä kovin kostealta, kuivaa
viipaleita vielä joitain minuutteja molemmin puolin, ei kuitenkaan niin kuivaksi että ananas murenee taivutettaessa.
Heti uunista ottamisen jälkeen painele ananasviipaleet
munakennoihin, jotta ne muotoutuvat kukiksi. Anna kuivahtaa pari tuntia tai
kunnes ne pysyvät muodossaan.
Ananaskukkia voi käyttää cupcaken tai kakunkoristeina,
eikä mikään estä laittamasta niitä vaikka pääsiäispöydän lihavadin koristeeksi.
3 kommenttia:
Kauniita! Hieno idea :-)
Onpas keväisen nättejä!
Keväisiä ovat, ja kivan kirpeitä kun ananasta ei ole makeutettu millään :)
Lähetä kommentti