Kuka
sanoo, että dieettiruoka on pahaa? Tai että pikaruoka on epäterveellistä? Tai
että ruoanlaitto on kamalan vaikeaa? No eikä ole! Pihvi ja salaatti on
todellista pikaruokaa. Pihvissä on laihduttajan tarvitsemaa proteiinia, mutta tämä salaatti maistuu herkulliselta ihan sellaisenaankin vaikka ilman pihviä.
Fenkoli-avokadosalaatti pihvin
kaveriksi
(kahdelle tai kolmelle)
1
fenkoli
1
kypsä, makea päärynä
1
syöntikypsä avokado
puolikas
punasipuli
6 saksanpähkinän sydäntä
3
rkl sitruunamehua
1
rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 tl oliiviöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
Halkaise
fenkoli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai ”mandoliinilla”. Kuori
päärynä, leikkaa se pieniksi kuutioiksi ja sekoita fenkoliviipaleiden joukkoon.
Halkaise ja kuori avokado, poista kivi ja leikkaa avokado pieniksi paloiksi.
Valuta avokadopaloille 2 rkl sitruunamehua. Leikkaa punasipuli pienehköiksi
paloiksi ja irrota kerrokset toisistaan. Murskaa saksanpähkinät kevyesti ja
sekoita nämä kaikki ainekset keskenään.
Valmista
salaatinkastike, sekoita 1 rkl sitruunamehua, balsamiviinietikka, oliiviöljy ja
juokseva hunaja keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita
salaatin joukkoon. Anna maustua puolisen tuntia ennen tarjoilua.
2 kommenttia:
Nam :) Hyvä pihvi ja raikas salaatti, mitäpä sitä nälkäinen muuta voisi toivoa...
Tätä salaattia tosiaan täytyy kokeilla.
Käden käänteessä tosi hyvää ruokaa :)
Lähetä kommentti