Välillä
syyttömänäkin parjatuista kananugeteista on helppoa valmistaa kotona
laadukkaampi versio, joka on takuuvarmaa kanaa niin lapsille kuin kaiken
muunkin ikäisille.
Hyvin
varustetuissa kaupoissa on saatavana myös broilerin jauhelihaa, joita voi
käyttää, jos itsellä ei ole lihan hienontamiseen sopivaa myllyä tai
monitoimikonetta. Viimeksi mainittua ne kutsuvat kokkiohjelmissa kutteriksi.
Käytin tässä reseptissä valmistusaineena broilerin rintafileitä, koska olen
vakuuttuneempi niiden laadusta.
Kananugetit
850
g broilerin
rintafileitä
n.1,5%=12,5
g=n.2 tl hienoa merisuolaa
½
tl rouhittua
valkopippuria
Leivitykseen
5
kourallista Corn Flakes maissihiutaleita
pikku
ripsaus hienoa
merisuolaa
muutama
rouhaus valkopippuria
myllystä
öljyä
paistamiseen
Paloittele
jääkaappikylmät fileet pienemmiksi paloiksi ja hienonna ne monitoimikoneessa.
Meidän pienellä koneellamme tein sen kahdessa erässä. Sekoita kulhossa joukkoon käsin puristelemalla suola ja valkopippuri ja laita kulho
jääkaappiin ½ - 1 tunniksi. Suola sitoo
massan niin hyvin, että munaa ei tarvitse käyttää. Muotoile massasta haluamasi
mallisia pötkylöitä, palleroita tms.
Laita
maissihiutaleet muovipussiin ja pahoinpitele niitä pussia rikkomatta niin, että
niistä tulee sopivan karkeaa tavaraa leivitystä varten. Sekoita niiden joukkoon
suola ja valkopippuri. Pyörittele nugetit murusissa ja paista ne pannulla
kypsiksi ja kullanruskeiksi. Älä anna öljyn kuumentua niin kuumaksi, että
nugetit palavat. Nosta ne paiston jälkeen lautaselle talouspaperin päälle,
jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
Tarjoile
vaikkapa bataatti- ja juuriselleriranskalaisten kera. Varsinkin juuriselleri
oli tosi hyvää, parempaa kuin osasin odottaakaan.
Juuresranskalaiset
1
kpl bataatti
300
g juuriselleriä
1
kpl kananmunan
valkuainen
1
rkl öljyä
½
tl juustokuminaa
½
tl korianterinsiemeniä
hienonnettuna
½
tl hienoa
merisuolaa
pari
rouhaisua mustapippuria
Vatkaa
kulhossa kananmunanvalkuaisen kanssa sekaisin öljy ja mausteet. Kuori juurekset
ja leikkaa ne ranskalaisen kokoisiksi tikuiksi. Laita muna-mausteseos sekä
ranskalaiset isoon muovipussiin, hölskyttele sekaisin ja levitä ne tasaisesti
uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa kiertoilmalla 220 asteessa 25
– 30 min, kunnes kypsiä. (Jälkikäteen arvioituna tulos olisi ollut rapeampi,
jos ne olisi uppopaistanut öljyssä. Maku oli kuitenkin erittäin hyvä.)
Dippikastikkeina
oli omatekoiseen majoneesiin maustetut hunaja-sinappimajoneesi sekä currymajoneesi.
Punertava dippikastike on viime viikolla tehtyä kvitteni-kaneliketsuppia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti