sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Epätrendikäs aamupuuro



Ohrahiutalepuuroa ja passionhedelmää


Puuro sisältää pääasiassa hiilihydraatteja, useat puuroainekset myös gluteenia ja joka tapauksessa puuro tehdään viljasta. Ei siis kovin trendikästä syötävää? Lisäksi perinteisen puuron keittämiseen kuluu aamulla aikaa, jonka voisi käyttää paremmin johonkin muuhunkin, kuten… ööö… vaikka… vaikka ”vielä 5 minuuttia -torkkuihin”.   

Mutta puuro on hyvää. Maidon kanssa, ilman maitoa, jogurtin kanssa, voisilmän kanssa, hiukan sokeria, mansikoita, mustikoita, banaania, hilloa, vaihtoehtoja riittää, samoin kuin erilaisia puuroaineksiakin, raakana tai kypsennettynä. Raakapuuron valmistukseen en ole perehtynyt, mutta ihan tavallista kypsennettyä puuroa meillä syödään useinkin. Enimmäkseen ihan tavallista kaurapuuroa, joskus ohrahiutalepuuroa tai riisipuuroa, marjapuuroon mannaryynejä tai ruishiutaleita.

Nestle julkaisi viime keväänä tutkimuksen jonka mukaan 72 % suomalaisista syö päivittäin aamupalaa. Adweekin mukaan amerikkalaisista vain 56 % syö aamupalan ja lopuilla syynä on kuulemma ihan kamala kiire. Ei ehdi, ei ehdi! Siitä syystä murovalmistajien aamiaismurot ja muut pika-aamiaistuotteet menevät hyvin kaupaksi. Puuroteollisuudenkin on täytynyt seurata perässä ja viime vuonna Mainostoimistojen liiton ”vuoden brändirakentajana” palkitsema Elovena (joka EI sponsoroi tätä päivitystä) on kehittänytkin monta nopeasti syötävää tai juotavaa tuotetta. Myönnän nyt olevani mainoksen uhri. Elovenan uudet, ruokahifistelyä parodioivat  tv-mainokset  osuvat kertakaikkiaan maaliinsa.



Napakymppejä molemmat! Oli pakko pysähtyä miettimään, teenkö minäkin asioista liian vaikeita ja monimutkaisia. Hössötänkö liian tosissani niiden kanssa? Pitäisikö loukkaantua syvästi kaikkien terveellisesti ruokailevien puolesta ja kirjoittaa närkästystä tihkuva kirje niin puurofirmaan kuin mainostoimistoon…? Taidetaan jatkaa vaan nykyisellä aamupuurolinjalla ja hihitellä noille mainioille mainoksille.


Omena-kaneli pikakaurapuuro

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kunnon leipä ja puuro ovat aina trendikkäitä jos minulta kysytään, lähinnä naureskelen tontonton-trendidieteille.
Aina ihmettelen, miten aamupalaa syömättömät jaksavat töissä lounaaseen asti. Minä ainakin olisin ihan äkäinen ja vetämätön.

Jonna kirjoitti...

Puuro on parasta.
Nämä mainokset olivatkin minulle ihan uusia. Loistavaa parodiaa ajan hengestä ;-)

Tuplaespresso kirjoitti...

Puuron hitailla hiilareilla ei tosiaankaan tule ihan heti nälkä. Vielä kun nauttii sen lisäksi keitetyn kananmunan ja jonkun hedelmän, pärjää oikein hyvin lounasaikaan asti.
Elovena on aika hyvin saanut brändättyä itsensä tähän päivään :)

Siiri kirjoitti...

Veikeän näköinen puuro. :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Eikö olekin :) Itse asiassa suorastaan oudon näköinen. Kävisi vaikka halloweenin aamiaisesta kun lusikoi passionhedelmästä puuron päälle vähän "sammakonkutua"...

Nanni kirjoitti...

Hassua, puurohan on nyt nimenomaan hirveässä nosteessa: ruokalehdet ja blogit hehkuttavat sitä megatrendikkäänä ja hipsterikaupungeissa availlaan puurobaareja jne. Ei taida ollakaan niin epätrendikäs tämä teidän bloginne (muutenkaan)!

Tuplaespresso kirjoitti...

:) Kun kokkaa ja kirjoittaa erilaisia reseptejä laidasta laitaan, niin väkisinkin joku niistä joskus sattuu olemaan trendikäs. Ehkä me ollaankin epätrendikkyydessämme trendsettereitä?