Päätin laittaa vaihteeksi kala-kasvisruokaa. Lohta saa koko valtakunnasta, samoin
kukkakaalia ja purjoa. Siinä ainekset tähän helppoon uunivuokaruokaan, onko
tämä nyt sitten nimeltään uunilohi-kukkakaaligratiini vai kukkakaaligratinoitu
uunilohi vai pelkkä lohi-kukkakaaligratiini, jos nyt vaikka sitä jälkimmäistä.
Lohi
voi olla myös tuoretta lohta, mutta etukäteen graavatussa lohessa on mielestäni
enemmän makua. Suolaa ei ole tarvis lisätä gratiiniin, mikäli käytät graavia
lohta. Ohjeesta tulee lounaskokoinen annos neljälle.
Lohi-kukkakaaligratiini
600
g graavia lohta
1 iso kukkakaali
1 purjo
vettä
1/2
dl valkoviiniä
nokare voita
tillisilppua
ripaus murskattuja korianterin siemeniä
hiukkasen raastettua muskottipähkinää
1
prk crème fraichea (200 g)
100
g oltermannia tai vastaavaa
kermajuustoa raasteena
voita tai öljyä
Irrota
kukkakaalin kukinnot kannasta, laita kiehuvaan veteen ja keitä kymmenen
minuuttia. Valuta vesi pois.
Suikaloi
purjo 1 cm suikaleiksi ja keitä toisessa kasarissa 5 minuuttia tilkassa
valkoviiniä, jossa on nokare voita. Siivilöi.
Voitele
sopivan kokoinen uunivuoka voilla tai öljyllä ja levitä purjosuikaleet vuoan
pohjalle. Lado niiden päälle lohiviipaleet. Sekoita kulhossa keskenään crème
fraiche, tilli, mausteet ja juustoraaste. Sekoita joukkoon kukkakaali ja levitä
vuokaan lohen päälle. Uunin lämmöksi 200˚ ja vuoka uuniin 20 minuutiksi. Laita
sen jälkeen vielä hetkeksi grillivastuksen alle kunnes pinta on kauniin
värinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti