perjantai 28. helmikuuta 2014

Antskun pizza




Pizzaperjantain voi siirtää myös lauantaille ja valmistaa jotain pientä naposteltavaa television ääreen. Mikäs silloin sopisi paremmin kuin pasta pizza carbonara.  Muokattiin vähän Antskun lemppariruokaa: päällystettiin pizzataikina carbonaran aineksilla ja vaihdettiin tomaattikastike crème fraiche -kastikkeeksi jotta pizzan kokonaissävy olisi lähempänä esikuvaansa pasta carbonaraa. Kun Antsku voittaa sketsihahmokisan, Imatralla voidaan alkaa pastojen lisäksi paistaa tällaisia carbonarapizzoja. Resepti on vapaasti käytettävissä ja ukkokin varmaan tykkäis. Ainakin mun ukko sanoi, että oli hitokseen hyvä pizza. Ja se ei turhia kehu. Sitäpaitsi hyvä pizza on hyvää myös kylmänä - ja tämä oli.


Pizza carbonara

1 annos pizzataikinaa
valkoinen pizzakastike
200 g   28% crème fraichea
2 valkosipulinkynttä
50 g parmesaaniraastetta
1 rkl vehnäjauhoa
0,5 tl mustapippuria myllystä
pizzan täytteet
1 pieni keltasipuli
160 g pancettaa
3 kananmunaa
150 g mozzarellaraastetta
hienoksi leikattua lehtipersiljaa tai rucolaa

Jokaisella lienee se oma luottoreseptinsä pizzataikinaan, joten tässä ei ole sellaista. Tai jos pizzataikinaohjetta tarvitaan, se löytyy aikaisemmasta pizzapostauksestamme.

Laita uuni lämpiämään 270 asteeseen ja laita uunipelti sinne kuumenemaan.


Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ihan pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki valkoisen pizzakastikkeen ainekset hyvin keskenään. (Niin, juu, ei kopioida Henri Alenia, sillä meillä tehtiin pizzaan valkoinen pizzakastike jo viime vuoden lokakuussa ja Henkka tviittasi sellaisesta vasta tämän vuoden tammikuussa.)  Kauli pizzataikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle ja levitä taikinan päälle ihan ensiksi valkoinen pizzakastike. Ripottele sen päälle tasaisesti keltasipuli ohuina viipaleina ja pancetta pienehköinä paloina. Riko munat kulhoon, riko rakennetta hiukan haarukalla ja roiski kananmunaa pizzalle pancettapalojen päälle. Lopuksi ripottele juustoraaste, nykäise pizza leivinpapereineen tulikuumalle pellille ja paista uunin alatasolla 10-12 minuuttia. Lisää vihreät vasta kun pizza on valmis ja otettu ulos uunista. Yksinkertaista ja hyvää.

...oikeasti tämän lätyn nimi taitaa olla flammkuchen tai tarte flambèe...


2 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Putous on kyllä hämmentävästi onnistunut palauttamaan yhtenäiskulttuurin (kuten joku HS:n kolumnistikin totesi). Olisi lähes aukko yleissivistyksessä olla tietämättä noita hokemia. Antzku oli kyllä järjettömän hieno veto Jussi Vataselta. Hitokseen hyvältä näyttää tämä sinun pizzasikin ;-)

Tuplaespresso kirjoitti...

Aukko yleissivistyksessä tai sitten trendikkäästi todeta että "mä en ole koskaan katsonut putousta" :) Antsku olikin todella upea esitys. Kun muut vääntelivät naamaansa ja liiottelivat oikein urakalla, Vatasen ei tarvinnut muuta kuin sisäistää esittämänsä hahmo ja se oli siinä.