Vilkaisu
pakastimeen kertoi, ettei täällä ihan heti olla kuolemassa nälkään. Otettiin
jääkaappiin sulamaan Vanhan Kauppahallin Markkasen lintumyymälän tammikuisen
loppuunmyynnin viimeiset sorsat. Samasta paikasta tarttui silloin mukaan myös
tölkki Puljongin lintu demi-glacea,
josta saa mainion kastikkeen. Sorsanrinnoille olisi voinut valmistaa riistakastikkeen myös lintujen rangoista, mutta ne säästettiin seuraavan päivän ateriaan (Chili con sorsa). Yhdestä sorsasta tulee ihan mukava annos
kahdelle. Kahdesta sorsasta pitää keksiä kaksi ruokaa. Aloitetaan rintalihoista.
Roseepaistettua
sorsaa ja portviinikastiketta
sorsa
1-2 sorsanrintaa syöjää
kohti
suolaa
mustapippuria
hiukan voita
Sulata pakastetut sorsat
hitaasti jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Leikkaa
rintalihat irti nahkoineen. Paista sorsanrintoihin väri ensin nahkapuoli
alaspäin pannulla, käännä ja mausta paistopinta suolalla ja pippurilla. Kun
toinenkin puoli on paistunut, mausta ja laita sorsanrinnat uuninkestävään
astiaan. Työnnä rintalihan keskelle paistolämpömittari ja kypsennä uunissa 180
asteessa muutama minuutti kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Näin linnusta
tulee kauniin rosé eikä se sitkisty tai sen maku muutu. Anna vetäytyä muutama
minuutti foliossa tai, jos haluat rapeamman nahan, ihan vaan leikkuulaudalla.
Tarjolle asetettaessa leikkaa rinnat 5-6 viipaleeksi.
portviinikastike
4 dl lintu demi-glacea
5 cl portviiniä
tuoretta timjamia jos
on, kuivattukin käy
nokare sinihomejuustoa
1 tl
mustaherukkahyytelöä
valkopippuria
suolaa
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
75 g (suolatonta) voita
Kaada kasariin lintu
demi-glace ja portviini ja timjami (maustepallossa tai harsokangaspussissa) ja
keitä kokoon noin puoleen. Mausta sinihomejuustolla, mustaherukkahyytelöllä,
valkopippurilla ja ripauksella suolaa. Sekoita keskenään 1rkl huoneenlämpöistä voita
ja vehnäjauhoja ja suurusta kastike sillä. Anna kiehua 5-10 minuuttia kunnes
jauhojen maku häviää. Lopuksi vispaa kastikkeen joukkoon 75 grammaa jääkaappikylmää
voita pieninä kuutioina.
8 kommenttia:
oi sorsaa ja porttia,toimiva yhdistelmä :D
Siinä on kaikki klassikon ainekset :)
Vaikuttaa hyvältä, nyt vain täytyisi saada vielä se sorsa tai pari :)
Mukava päästä lukemaan teidän blogia! Näyttää hyvältä.
@ Jaska Jokunen
Jospa niitä olisi sitten elokuussa :)
@ Jokihaka
Kiitos. Tämä bloggaaminen, joka alkoi pelkästä ajatuksesta saada reseptit arkistoitua, on tehnyt päivittäisestä kokkaamisesta entistäkin hauskempaa.
Tänne jonon jatkoksi minäkin loikkaan! Saanee laittaa omalle suosikkilistallekin? :)
Kiva kun arkistojen salat aukenivat! Täällä onkin mahtavasti kivaa luettavaa näin pyhäpäivän ratoksi!
Tervetuloa.
Ollaan kovin iloisia jos kelvataan suosikkibloggarien suosikkilistalle :)
Lähetä kommentti