Savuahvenesta
tulee maailman paras kalapiirakka. Olen kokeillut tätä reseptiä myös muiden, niin savustettujen kuin savustamattomienkin, erilaisten kalojen kanssa, mutta mikään ei ole niin hyvää kuin savuahven. Tämä on kertakaikkiaan vastustamatonta. Savuahvenpiirakan
seuraksi sopii raikas vihersalaatti.
Aivan ihana savuahvenpiirakka
(27 cm halk, vuokaan)
pohja
125
g voita pieninä kuutioina
2,5
dl vehnäjauhoja
0,5
tl suolaa
3
rkl jääkylmää vettä
täyte
3-5
savuahventa (huom! tuoreena savustettu, EI pakasteesta savustettu!)
3
kovaksikeitettyä kananmunaa
100
g herneitä (tuore tai pakaste)
2
dl kuutioitua tomaattia
mustapippuria
myllystä
0,5
dl silputtua tilliä
2
raakaa kananmunaa
1
dl kermaa
100
g mozzarellaraastetta
Sekoita
suola vehnäjauhojen joukkoon. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää
kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirasvuokaan
(halk. 27 cm) ja esipaista pohjaa 225 asteessa 13-15 minuuttia. Anna pohjan
jäähtyä noin 10 minuuttia ennen kuin laitat sille täytteen.
Perkaa
savuahvenet huolella, kuori kovaksi
keitetyt kananmunat ja leikkaa ne pienehköiksi kuutioiksi. Poista tomaateista
sisukset ja leikkaa tomaatit kuutioiksi. Sekoita keskenään täytteen ainekset, peratut
ahvenet, kananmuna, herneet, tomaatti ja tilli. Levitä seos esipaistetulle piiraspohjalle ja
rouhi päälle hiukan mustapippuria. Riko munat kulhoon ja vatkaa niitä sen
verran että rakenne rikkoutuu. Lisää munien joukkoon kerma ja juustoraaste.
Sekoita hyvin ja lusikoi juustokuorrutus tasaisesti täytteen päälle. Paista 225
asteessa 15-20 minuuttia. Anna piiraan vetäytyä paistamisen jälkeen noin 15
minuuttia ennen tarjoilua.
6 kommenttia:
Tuon on kyllä pakko olla hurjan hyvää:)Olenkohan koskaan edes maistanut savuahventa....
Savuahven on mun kalalistallani numero 1 (ja 2 ja 3) ja kaikki muut kalat tulevat sen jälkeen :)
Ja jos sen saa vielä suoraan savustuspöntöstä, niin olen seitsemännessä ruokataivaassa.
Hitsi kuinka hyvän näköistä, oikein nälkä tuli :)
Ken on kerran savuahventa maistanut... ;)
Hurjan hyvää! Ahven on savukalojen kunkku, ehdottomasti paras!
@sirpa. Niinpä on ja tätä reseptiä kannattaa kokeilla :)
Lähetä kommentti