maanantai 20. toukokuuta 2013

Täytetyt kesäkurpitsat



Täytetyt kesäkurpitsat ovat varsinaista kesäruokaa. Seoksen voi halutessaan lusikoida kesäkurpitsan kuorien sijasta myös pieniin annosvuokiin ja kypsentää massan niissä. Kahdesta isosta kesäkurpitsasta tulee kevyt lounasannos neljälle, kuten tässä, tai täyttävämpi ruoka kahdelle.

Ohjeen ylikypsän possunkyljen voi korvata myös pulled porkilla. Sitä kun tulee tehdyksi kerralla aina niin suuret määrät, että tuntuu kuin se ei loppuisi millään. Kukaan ei edes huomaa, että kesäkurpitsan joukkoon on upotettu viimeiset nyhtöpossunjämät.


Possulla täytetyt kesäkurpitsat

2 kesäkurpitsaa
1 rkl ruokaöljyä
puolikas punainen paprika
150 g ylikypsää possunkylkeä (tai nyhtöpossua tai vastaavaa)
1 rasia (200 g) aurinkokuivattu tomaatti –tuorejuustoa
(tai 170 g tuorejuustoa + 30 g aurinkokuivattuja tomaatteja pieninä paloina)
3 kevätsipulia varsineen
3 rkl silputtua lehtipersiljaa
3 rkl silputtua ruohosipulia
2 munaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä


Halkaise kesäkurpitsat ja tyhjennä ne lusikan avulla. Lusikan ja kuoren väliin kannattaa jättää parin millin paksuudelta kesäkurpitsaa, ettei vahingossa tule rikkoneeksi kuorta. Pilko paprika vajaan sentin kuutioiksi. Leikkaa possunkylki ihan pieniksi palasiksi ja viipaloi kevätsipulit ohuelti. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kuumenna ruokaöljy paistinpannulla ja kuullota siinä paprikakuutioita muutaman minuutin ajan kunnes ne pehmenevät. Lisää kesäkurpitsojen sisukset ja sekoittele kunnes enin osa nesteestä on haihtunut. Lisää possunkylki, sekoita ja anna lihan kuumentua. Lisää tuorejuusto (ja tomaatit) ja sekoittele kunnes juusto on sulanut, minkä jälkeen lisää kevätsipuli sekä noin puolet lehtipersiljasta ja ruohosipulista. Ota seos pois lämmöltä ja anna jäähtyä hetken. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää munat kesäkurpitsamassaan ja sekoita hyvin. Massa ei saa olla liian kuumaa, sillä munat eivät saa alkaa hyytyä vielä tässä vaiheessa. Lisää vielä mustapippuria maun mukaan, sekoita ja jaa seos tasan kesäkurpitsan kuorenpuolikkaisiin. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Ripottele annosten päälle loput persiljat ja ruohosipulit juuri ennen tarjoilua.


Ei kommentteja: