Turussa
käydessäni poikkean mahdollisuuksien mukaan aina Kauppahallissa. Viime
käynnillä kassiin hyppäsi Lihaliike Reino Jokiselta maan mainion savukalkkunan
koipireisi. Koska kassissa oli jo savuahvenia, sain kotikeittiössä
Tuplaespressolta luennon ylipursuavasta ja tyhjennyksen tarpeessa olevasta pakastimesta sekä
menemisestä nälkäisenä ruokakauppaan :)... Tehty mikä tehty. Hetken – ja vain hetken –
harkittuani päädyin tekemään pastakastikkeen. Erinomainen raaka-aine ei kaipaa
turhia kommervenkkejä, joten otetaan
savukalkkunan
koipireisi tai rintapala
1
kpl sipuli
hiukan voita paistamiseen
2
dl kermaa
pastaa
(tagliatelle, spagetti tai jokin lyhyt pasta, ei mitään väliä)
raastettua
parmesaania
mustaherukkahyytelöä
mustapippuria
myllystä
ja
ryhdytään hommiin.
Pilko
kalkkuna ja sipuli. Kuullottele sipuli pannulla ja siirrä sivuun. Paista
pilkottu kalkkunan liha kevyesti. Laita sipuli takaisin pannulle, lisää kerma
ja anna kiehua, jolloin kerma saostuu. Kastikkeen valmistuessa keitä pasta
vedessä suolan kera ohjeen mukaan ja siivilöi.
Sekoita kastike pastan kanssa ja tarjoile. Raasta päälle parmesaania.
Voit myös rouhaista mustapippuria myllystä annoksen päälle. Tarjoile pastan
kera mustaherukkahyytelöä ja lisäkkeeksi raikasta salaattia.
(Tämä
on myös helppo tapa käyttää loppuun joulun tai muun juhlan kokonaisen kalkkunan
mahdolliset ylijäämät. Savukalkkunaa nimittäin syödään muulloinkin kuin jouluna.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti