Jatketaan vielä tortilla-texmex-linjalla ja tehdään tortilloista pikaruokaa. Tämä ei ole smash burger, vaan smash taco, lihansyöjille. Paketti pikkutortilloja, texmex-maustettua jauhelihaa, juustoraastetta ja tomaattisalsaa, niistä tulee herkkua helposti ja nopeasti.
Smash tacot ja tomaatti-avokadosalsaa
3 isoa tomaattia kuutioina
*) Omatekoinen tacomauste:
Sekoita jauhelihaan tacomauste (2,5 rkl) ja jaa jauheliha kahdeksaan yhtä suureen osaan. Litistä jauheliha tortillojen pinnalle. Jauheliha kutistuu paistettaessa joten se kannattaa levittää koko tortillan leveydeltä reunasta reunaan. Kun jauhelihan keskelle reunasta reunaan avataan vielä taiteviiva, taco on paistettuna helpompi taittaa.
Kuumenna paistinpannu melko kuumaksi ja laita tortilla siihen jauhelihapuoli alaspäin.
Painele paistinlastalla niin että jauheliha pysyy lituskana ja kun jauheliha parin minuutin kuluttua on kypsää ja hyvin ruskistunut, käännä tortilla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Anna hetken paistua toiseltakin puolelta ja siirrä sitten lautaselle.
Kun juustoraaste on hiukan sulanut, lusikoi tacon keskelle tomaattisalsaa ja viimeistele jalapenolla sekä creme fraichella jos sellaisia sattuu olemaan, mutta pelkkä salsakin riittää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti