Jokin aika sitten löysin ”Not Quite Nigella”
–blogista mielenkiintoisen kastanjasose-suklaa-mutakakun reseptin. Mutta koska
Suomesta on äärettömän vaikea löytää minkäänlaista kastanjasosetta tölkitettynä tai muutenkaan, ajattelin
kokeilla vaihtaa kastanjasoseen mämmiksi, paistaa kakun pääsiäiseksi ja tässä
on tulos. Meinasin ensin otsikoida tämän jauhottomaksi, mutta mämmihän on lähes pelkkää ruisjauhoa, joten...
Kakku ei ole kovin makea, mikä pääsiäisenä sopii oikein hyvin kaikkien suklaamunien vastapainoksi. Pieni pala riittää jälkiruoaksi.
Kakku ei ole kovin makea, mikä pääsiäisenä sopii oikein hyvin kaikkien suklaamunien vastapainoksi. Pieni pala riittää jälkiruoaksi.
Mämmi-mutakakku
3 munaa (huoneenlämpöisiä)
350 g (puoli pakettia) mämmiä
100 g tummaa suklaata 70% kaakaota
50 g voita
1,5 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl raastettua klementiininkuorta (tai appelsiinia)
pieniä suklaamunia
Vuoraa 17 cm irtopohjavuoka
leivinpaperillla ja voitele se. Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen
ylä-alalämpö.
Paloittele suklaa sekä voi kulhoon ja
sulata ne vesihauteessa. Anna voi-suklaaseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Vatkaa keskenään mämmi sekä munat.
Niitä ei tarvitse varsinaisesti vaahdottaa, mutta muuten vatkata hyvin
sekaisin. Lisää voi-suklaaseos mämmin joukkoon ja sekoita huolella. Kaada
kakkutaikina vuokaan ja laita vuoka uuniin keskitasolle paistumaan. Puolen
tunnin kuluttua laske lämpö 150 asteeseen ja anna kakun paistua vielä 20-30 minuuttia. Pinnan kuuluu olla nyt hiukan halkeillut ja sisuksen pehmeän tahmea, ei kuitenkaan valuva. Jäähdytä kakku
huoneenlämpöiseksi ennen kuin kumoat sen vuoasta vadille.
Viimeistele kakku kermavaahdolla,
klementiininkuoriraasteella ja pienillä suklaamunilla. Vaniljajäätelökin sopii hyvin tämän kanssa. Seuraavana päivänä kakku on vieläkin parempaa, kun kosteus kakussa on tasaantunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti