perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kokkikurssilaiset ja frittata


Kokkikurssilaiset aina valmiina laaduntarkastukseen.

Ulkomaanreissulle lähtiessä useimmat meistä siivoavat jääkaapin. Siinä on hyvät ja huonot puolet. Jos sitä ei muista tehdä, reissun pituudesta riippuen osa ruoista tulee ovelle vastaan kutsuttaessa, tai ainakin jääkaappiin on ilmestynyt jotain epämääräisen väristä kasvustoa, joka ei välttämättä sinne kuulu. Ja jos taas muistaa siivota, reissulta palatessa jääkaapissa on ehkä vain pelkkä valo. Se ottaa päähän erityisesti silloin, jos kotiinpaluu ajoittuu aamuyön puolelle. Mutta kun oikein tarkkaan etsii, useimmista keittiöistä löytyy ainekset jonkinlaiseen frittataan, italialaiseen munakkaaseen, joka tekotavaltaan on sukua espanjalaiselle tortillalle. Frittataan voi periaatteessa upottaa mitä tahansa mistä pitää, tai mitä kaapista löytyy. 

Ja voi sitä tehdä muulloinkin kuin reissusta tullessa, aina silloin kun jääkaappiin on kertynyt sopivasti pieniä määriä erilaisia aineksia, ”hyllynpyyhkeitä”. Kokkikurssilaiset Söpö ja Höpö olisivat koska tahansa valmiit suorittamaan ruoanvalmistukseen käytettävien raaka-aineiden, etenkin liha- ja kalatuotteiden laaduntarkastuksen. Bioimureina ne ovat aivan omaa luokkaansa eikä lautasten esitiskauskaan tuota ongelmia.. Frittata (2 hengen annos)

pari uutta sipulia
puolikas purjo
puolikas kesäkurpitsa
tilkka oliiviöljyä
4 munaa
3 rkl vettä
1 dl raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria
muutama siivu palvikinkkua

Leikkaa sipulit, purjo ja kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Riko munat kulhoon, lisää vesi sekä parmesaaniraaste ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Vatkaa sen verran että kaikki ainekset ovat kunnolla sekaisin. Leikkaa palvikinkku paloiksi ja sekoita se frittatamassaan.

Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja kuullota siinä kasvikset. Kaada frittataseos paistinpannulle kasvisten päälle ja paista munakasta ensin toiselta puolelta noin 5 minuuttia. Käännä munakas lautasen avulla ja kypsennä vielä toiselta puolelta muutaman minuutin ajan kunnes frittata on sopivasti hyytynyt.

Lisukkeeksi uusia perunoita ja aiolia, niin siinä onkin kasassa jo ihan reilu ateria.


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Söpö ja Höpö, minkäs merkkisiä olette?

Tuplaespresso kirjoitti...

Hei Luimupupu
Söpön (7,5v) ja Höpön (6v) merkki on keskikokoinen karkeakarvainen portugalinpodengo ja ammatti on kanikoira. Turkki niillä kaipaisi vähän "kampaajaa" :)
Lisää tietoa rodusta: http://www.podengo.net/

Anonyymi kirjoitti...

Haa, hyvin olen koirakirjani kroonisessa koirakuumeessa tavannut kun olisin podengoa varmaan veikannutkin. Tuollaisia karvaturreja ei joka päivä tule vastaan. Rapsutuksia otuksille!

Tuplaespresso kirjoitti...

Karvaiset keittiöapulaiset kiittävät rapsutuksista.

Ensimmäisen kohdalla moni kysyi "mitä kaikkea tossa on?" ja kun hankittiin toinen samanlainen, udeltiin "mistä olet löytänytkin kaksi noin samannäköistä?" :)

Katja kirjoitti...

Suloiset kokkikurssilaiset! Tekevät varmasti hyvin mielellään laadunvalvontaa.:) Harmi, kun meillä ei voi enää antaa kaikkea tiskattavaksi, kun on ruoka-aineallergioita.:(

Jael kirjoitti...

Ihanat kokkikurssilaiset:-) minullakin on laadunvalvoja;Bambi nimeltään;D

Tuplaespresso kirjoitti...

Karvakaverit saavat käydä keittiössä kerjuulla ja ne ovat ihan onnellisia pienestä juustonpalastakin tai jäävuorisalaatin lehdestä :) Ruokapöydän lähelle näillä ei kuitenkaan ole mitään asiaa.