sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Paahdettu parsa-avokadokeitto

 

Ettei koko pääsiäinen ole pelkkää lammasta, valmistin yhden päivän lounaaksi parsakeittoa paahdetuista parsoista. Paahtaminen tapahtui helpoimmalla mahdollisella menetelmällä, airfryerilla. Lisäksi tarvitaan hyvä blenderi ja ruoka on valmista tuossa tuokiossa. Resepti on kahdelle, mutta riittää mainiosti vaikka alkuruoaksi neljälle, ja sopii tarjottavaksi ihan milloin tahansa, ei ainoastaan pääsiäisenä.

 


 

Paahdettu parsa-avokadokeitto

 

500 g             tuoretta vihreää parsaa
2 rkl               karhunlaukkaöljyä (tai valkosipuliöljyä)
5 dl                kanalientä
1                    avokado
2 rkl              sitruunan mehua
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
tilkka juoksevaa hunajaa

50 g               fetajuustoa

1 dl                ruokakermaa
1 tl                 juoksevaa hunajaa
ripaus            cayennea

karhunlaukkaöljyä

suolapaahdettuja pistaaseja
 


Napsauta parsoista poikki kuivat päät ja aseta parsat riviin lautaselle. Sivele parsat karhunlaukkaöljyllä (tai valkosipuliöljyllä) ja nosta vierekkäin airfryerin koriin. Paahda 190 asteessa 10 minuuttia.

Sillä välin kun parsat paahtuvat, keitä kanaliemi, purista sitruunanmehu ja halkaise avokado. Leikkaa paahtuneet parsat pienemmiksi pätkiksi blenderin kannuun, lisää puolet kanaliemestä sekä sitruunan mehu ja blendaa seosta hetken aikaa. Lusikoi joukkoon sitten myös avokadojen sisus ja kaada loputkin kanaliemestä. Blendaa niin kauan että saat aikaan sileän keiton. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.

Valmista fetavaahto sillä välin kun blenderi soseutaa keittoa. Mittaa sauvasekoittimen astiaan murennettu feta, kerma, hunaja sekä ripaus cayennea ja suristele ainekset paksuksi vaahdoksi.

Mikäli keitto blenderin kannussa on sopivan kuumaa nautittavaksi, jaa keitto lautasille. Muussa tapauksessa kaada se kattilaan ja lämmitä se ensin sopivaksi. Viimeistele fetavaahdolla, karhunlaukkaöljyllä sekä suolapaahdetuilla pistaaseilla.

 


Ei kommentteja: