tiistai 14. helmikuuta 2023

Superherkullinen sitruunatorttu - ilman uunia, ilman liivatetta

 
Tämän helpompaa leipominen ei voi olla. Kukapa ei pitäisi sitruunasta? Kirpeän raikkaan sitruunatortun - tai virallisesti tämä taitaa olla juustokakku - reseptissä on kerrankin todella lyhyt aineluettelo, ei paistamista, ei liivatetta, ei välttämättä edes mitään erikoisvälineitä, vain vähän sekoittamista, siinä kaikki. Ja se maku! Kannattaa kokeilla. Suurin ongelma tässä on jaksaa odottaa tortun / juustokakun tekeytymistä yön yli jääkaapissa.

Vuokana oli alumiininen Ø 22 cm kertakäyttövuoka.

 


 

No-bake sitruunatorttu ( juustokakku )

 

puoli pakettia (200 g)  Digestive keksejä
1 rkl  sokeria
100 g  voisulaa

1 tölkki (397 g)  makeutettua kondensoitua maitoa

300 g  maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
yhden  sitruunan hienoksi raastettu keltainen kuori
3 dl  kuohukermaa (tai vispikermaa)
1 dl  vastapuristettua sitruunan mehua
1/8 tl  (=ihan pikku ripaus) hienoa merisuolaa (tasaa sekä täytteen happoja että makeutta)
 

 

Murskaa digestivekeksit  (voi tehdä monitoimikoneella, mutta onnistuu ihan käsinkin) ihan pieniksi muruiksi ja sekoita joukkoon sokeri. Lopuksi kaada keksimuruihin voisula ja sekoita tasaiseksi. Painele keksimuruseos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka jääkaappiin, jotta keksipohja ehtii kovettua ennen täytteen lisäämistä.

 


Täytteen voi periaatteessa valmistaa ihan käsin vatkaamalla, mutta suosittelen kuitenkin sähkövatkainta tai yleiskonetta. Sen verran aikaa tuossa vatkaamisessa kuitenkin menee…

Sekoita suola sitruunamehun joukkoon. Mittaa kulhoon makeutettu kondensoitu maito, tuorejuusto sekä sitruunankuoriraaste ja vatkaa voimakkaasti kunnes aineksista on muodostunut tasainen, pehmeä seos. Lisää kerma ja vatkaa kunnes seos on erittäin paksua ja lusikoitavaa. Lopuksi vatkaa sitruunamehu täytteeseen vähän kerrallaan ja vain sen verran että mehu on sekoittunut muuhun täytemassaan. 
 


Lusikoi täyte kovettuneen torttupohjan pinnalle ja laita vuoka jääkaappiin yöksi. Seuraavana päivänä sitruunatorttu on tarjoiltavissa.

 Ei kommentteja: