perjantai 10. helmikuuta 2023

Ei aina mene kuin Strömsössä...


 

Joku joskus kysyi, miten meiltä voi aina kaikki ruoanlaitto onnistua. No ei se ihan aina onnistukaan, etenkin jos sattuu kokeilemaan reseptiä jostain sellaisesta ulkomaisesta blogista, jossa on hienoja kuvia, mutta josta ei ole koskaan ennen kuullutkaan.

Harvoin varmaan kukaan esittelee ruokablogissaan täysin epäonnistuneita tekeleitä, mutta tämä on ihan pakko postata :)

Yleensä onnistumme aika hyvin lähdekritiikissä ja jos jokin resepti näyttää oudolta, etsimme aiheesta toisen, kolmannen ja niin monta kuin tarvitsee, ja sitten näiden perusteella teemme oman, toimivan reseptin. Mutta kun satuin näkemään kuvan aivan ihanasta juustokakku-browniesta, päätin leipoa sellaisen. Kuvassa näkyvin lopputuloksin.

Kun brownie paiston jälkeen (laitoin paistoon vielä 5 minuuttia yliaikaa) näytti vielä melkoisen hyllyvältä, ajattelin sen johtuvan pinnalla olevasta tuorejuustokerroksesta. Annoin brownien ihan rauhassa jäähtyä, minkä jälkeen se vietti vuoassaan yön jääkaapissa. Aamulla se oli kuin... pyysin M:ää kuvailemaan leivonnaisen olemusta:”se on kypsää mutta raakaa” ”se on kiinteää mutta tahmeaa” ”se on liian pehmeää fudgea... äsh, ei sitä voi kuvailla”. Sanalla sanoen, se oli outo. Ei brownie ensinkään. Jotain siinä reseptissä oli aivan liian vähän ja jotain todella paljon liikaa. Mitä kaikkea, sitä en osaa sanoa mutta sokeria ainakin. Tein kuitenkin ihan ohjeen mukaan määrät ja paistolämpötilat tarkistettuina.

Mietin aamulla josko se olisi sittenkin tarvinnut vielä pidemmän paistoajan ja kokeilin laittaa sen uudelleen puoleksi tunniksi uuniin 180 asteeseen. Uunista ottamisen jälkeen jäähdytin tekelettä muutaman tunnin ja sitten testasimme taas, onko brownie syötävää. Kuva kertoo lopputuloksen.

Sanonnan mukaan ”moni kakku päältä kaunis...” mutta tämä brownientekele oli edelleen kaamean näköinen, joskin ihan pienenä annoksena jonkinlaisena jälkiruokana se oli vaniljajäätelön kanssa ihan syötävää. Yksi testiannos kuitenkin riitti. Onneksi tämä oli tarkoitettu vain ihan kotikäyttöön, mutta säästettiinhän nekin kalorit kun ei tarvinnut syödä enempää. Ehkä joskus myöhemmin etsin paremman juustokakku-brownien reseptin ja yritän uudelleen. 

 

4 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Sulatejuusto-brownie :-D
Itsekin olen joskus tömännyt kakkureseptiin, jota ei vaan saa kypsymään, vaikka mitä tekisi.

Tuplaespresso kirjoitti...

Niinpä... :D :D :D
Tässä kuitenkin se juustokerros kiinteytyi jonkin verran, mutta suklainen brownietaikina muuttui entistäkin juoksevampaan muotoon...
Onneksi en ollut leipomassa tätä mihinkään erityiseen tilaisuuteen :D

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Tästä tulee mieleen muutamia omia epäonnistumisia, joitakin olen postannutkin, ainakin yhdet macaronit :D Niihin, mitkä eivät onnistu ollenkaan, tulee harvoin palattua.

Tuplaespresso kirjoitti...

Kiitos vertaistuesta ;D