maanantai 1. marraskuuta 2021

Herkkusienikana


Aina ei tarvitse hankkia hienoja raaka-aineita tai eksoottisia mausteita saadakseen hyvää ruokaa. Hyvinkin tavallisista ja helposti saatavista aineksista syntyy melko vaivattomasti hyvää ruokaa, joka maistuu niin perheelle kuin ystävillekin. Tässä ohjeessa ainesten hienontaminen ja pilkkominen kestää kauemmin kuin aktiivinen kokkausaika lieden ääressä. Uunihan hoitaa kypsennyshomman loppuun lähes itsekseen.


 

Herkkusienikana

700 g             broilerin reisipaisteja

300 g             tuoreita herkkusieniä
1                    keltasipuli
6                    valkosipulin kynttä
1 ½ tl            rouhittua mustapippuria
1 ½ tl            hienoa merisuolaa
2 rkl              vehnäjauhoja
1 tl                kuivattua timjamia
1                    kanaliemiamme/kuutio
1,5 dl             kiehuvaa vettä
1 rkl              sitruunan mehua
2 dl                kermaa
1 ½ dl            raastettua parmesaania
3 rkl              rypsiöljyä
3  rkl             voita
                      hienonnettua ruohosipulia
                      hienonnettua lehtipersiljaa
 

Laita uuni kuumenemaan 180°C:een. Paloittele reisipaistit ja poista ylimääräinen rasva. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Pyyhi tarvittaessa talouspaperilla ja viipaloi herkkusienet. Keitä vesi. Kuumenna paistinpannu, lorauta sinne 1 rkl öljyä ja voita. Ruskista herkkusieniä hetki ja lisää sitten sipuli ja valkosipuli. Paistele kunnes sipuli on kuullottunut. Lisää liemiamme, kiehuva vesi, sitruunamehu ja timjami. Anna hetken kiehua ja kaada kaikki uunivuokaan.

Laita kananpalat muovipussiin. Lisää sinne suola ja mustapippuri sekä vehnäjauhot. Ravistele pussia niin, että kaikki kananpalat maustuvat. Laita samalle paistinpannulle puolet lopusta öljystä, voista ja kananpaloista, ruskista ne ja siirrä uunivuokaan. Ruskista samoin loput kananpalat. Kanojen ei tarvitse olla vielä kypsiä vaan ne kypsyvät loppuun uunissa. Kiehauta pannulla vielä kerma, sekoita siihen parmesaaniraaste ja kaada uunivuokaan muiden seuraksi. Sekoittele kaikki paistinlastalla ja laita vuoka uuniin, jossa se saa muhia 45 minuuttia. Sillä aikaa ehdit keittämään riisin ja tekemään alkusalaatin.

Ripottele ruohosipuli ja lehtipersilja pinnalle ennen tarjoilua. Yksinkertaisista aineista mehevää ja maukasta ruokaa.

Ei kommentteja: