tiistai 7. syyskuuta 2021

Rahkapannukakku


Pieni pannukakku valmistuu helposti välipalaksi. Kun jääkaapissa ei ollut ihan puolta litraa maitoa enkä viitsinyt lähteä kauppaan, laitoin jatkeeksi rahkajogurttia ja siitäpä tulikin oikein maukas pannari. Sen verran hapanmaitotuote kuitenkin muuttaa pannukakun makua, että taikinaan oli tarpeen lisätä hiukan sokeria. Vuokana on 20 x 30 cm uunivuoka. Leivinpaperia ei tarvita, sillä voisula estää pannukakkua tarttumasta vuokaan.


 

Rahkapannukakku

 

2,5 dl  vehnäjauhoa
0,5 tl  suolaa
2  kananmunaa (koko L)
3 dl  maitoa
2 dl  rahkajogurttia (tai vastaavaa)
3 rkl  ruokokidesokeria
3 rkl  voita


 

Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.

Mittaa kulhoon vehnäjauho ja suola. Riko kananmunat jauhon joukkoon ja sekoita. Lisää maito, rahkajogurtti sekä sokeri ja sekoita kunnes taikina on tasaista. Mittaa voi uunivuokaan (20x30 cm) ja laita vuoka uuniin. Kun voi on sulanut ja hiukan ruskistunut, ota vuoka ja kääntele sitä sen verran että voi peittää koko vuoan pohjan. Kaada pannukakkutaikina vuokaan ja laita vuoka takaisin uuniin. Noin puolen tunnin kuluttua pannukakku on kauniisti ruskistunut ja kypsä.

Hillon lisäksi lusikoin pannarille hiukan rahkajogurttia raikastamaan kokonaisuutta.

Miehen käsitys "lautasmallista".

 

Ei kommentteja: