tiistai 21. syyskuuta 2021

Gnocchi-lohipannu - melko nopea pikaruoka


Eikö ruoanlaittoon ole aikaa? Kyllä on. Tämä gnocchi-lohipannu valmistuu max 15 minuutissa ja siihen kykenee kuka tahansa, joka omistaa paistinpannun. Kaikkea ei aina tarvitse tehdä itse ja pienissä talouksissa se on ihan mahdotonta jo pelkästään minimaalisten kylmäsäilytystilojen vuoksi. Kannattaa opetella hyödyntämään erilaisia kaupan säilykkeitä ja muita puolivalmisteita, kuten gnoccheja, valmiiksi graavattua kalaa ja jopa pieniä sekasalaattipusseja, jolloin ei tarvitse ostaa vaikkapa kokonaista kaalia raastaakseen siitä pienen coleslawn.

Gnocchi-lohipannu on ”one-pot-wonder”, se tehdään liedellä paistinpannulla ja siitä tulee 4 annosta. Etikkaisella punajuurella ryyditetty raastesalaatti leikkaa sopivasti lohen rasvaisuutta.

 

Gnocchi-lohipannu

500 g  pakkaus perunagnoccheja

nokare voita ja pikkutilkka öljyä
250 g  graavisuolattua lohta
2  kevätsipulia
musta- ja valkopippuria myllystä
maun mukaan hienonnettua tilliä
150 g  tuoretta pinaattia 

lisäksi

valmista porkkana-kaali-punakaali-jäävuorisalaattisekoitusta
etikkapunajuuriviipaleita (minulla oli pikkelöityä keltajuurta)

 

Kuumenna isolla paistinpannulla vettä kiehuvaksi. Lisää veteen suolaa ja kaada joukkoon perunagnocchit. Keitä gnoccheja muutaman minuutin ajan pakkauksen ohjeen mukaan, minkä jälkeen valuta gnocchit. Kuumenna pannulla voi-ruokaöljy, lisää keitetyt gnocchit ja ruskista ne. Lisää pienemmiksi paloiksi leikattu lohi ja kypsennä se gnocchien joukossa. Mausta viipaloidulla kevätsipulilla, musta- ja valkopippurilla sekä tillillä. Lopuksi peitä ainekset pinaatinlehdillä ja kun ne alkavat pehmetä, sekoita ne muiden ainesten kanssa.

Tarjoile heti etikkapunajuurilla höystetyn raastesalaatin kanssa.

Loput seuraavana päivänä lounaaksi.


Ei kommentteja: