tiistai 14. heinäkuuta 2020

Naurisravioli on "pastaa" joka ei ole pastaa

Naurisraviolit ovat ihanaa kesäruokaa. Kuvan raviolit eivät kuitenkaan ole pastaa, vaan ne todellakin on valmistettu nauriista. Keittiöaskartelijalle tämä on kevyt sunnuntailounas ja loppukesän rapukestejä ajatellen näyttävä kasvisannos sopisi erinomaisesti pienelle porukalle vaikka rapujen alkuruoaksi. Eri elementeissä lautasella yhdistyvät kaikki perusmaut, suolainen, makea, hapan, karvas ja umami. Fine diningia kotikeittiössä.


Naurisraviolit
(20 kpl)

2  isoa (hunaja)naurista
maitoa
voita ja sokeria
50 g  fetaa
0,5 dl  ruohosipulisilppua
hienoa merisuolaa

Viipaloi kahdesta isosta nauriista yhteensä 40-50 parin millin paksuista viipaletta ja ryöppää viipaleet voilla ja sokerilla maustetussa maidossa 2-3 minuuttia. Valuta naurisviipaleet talouspaperin päällä, leikkaa tasakokoisiksi kiekoiksi pyöreän muotin avulla ja lado viipaleet limittäin lautaselle odottamaan raviolien kokoamista.

Hienonna nauriiden leikkaamisesta jääneet reunat ja laita ne pieneen kattilaan. Lisää pari lusikallista voi-sokeri-maitoseosta ja keitä nauriit pehmeiksi. Murustele feta nauriiden joukkoon ja kuumenna sekoitellen kunnes seos on tasaista. Lisää ruohosipuli, sekoita ja mausta suolalla.


Lado puolet naurisviipaleista vierekkäin lautaselle tai leikkuulaudalle. Lusikoi pieni nokare täytettä jokaisen kiekon keskelle, aseta toinen nauriskiekko päälle ja painele reunat kiinni. Naurisraviolit voi nopeasti lämmittää mikrossa ennen tarjoilua.


Asettele raviolit tarjolle annoksina.

Lisäksi annokseen kuuluu salaatinversoja, karamelisoitua omenaa, paahdettua hasselpähkinää, sokerin kanssa paahdettua fetamurua, retiisiä, tuoreita herneitä, ruohosipulia, sekä salottisipulilla, hunajalla ja dijonsinapilla maustettu omenaviinietikkavinaigrette.

Muita naurisreseptejämme:

NAURISLAATIKKO

JÄNISTÄ, NAURISTA JA TUMMASUKLAAKASTIKETTA

KARJALAINEN JUURESPAISTI


Ei kommentteja: