Naurisraviolit ovat ihanaa kesäruokaa. Kuvan raviolit eivät kuitenkaan ole pastaa, vaan ne todellakin on valmistettu nauriista. Keittiöaskartelijalle tämä on kevyt sunnuntailounas ja loppukesän rapukestejä
ajatellen näyttävä kasvisannos sopisi erinomaisesti pienelle porukalle vaikka
rapujen alkuruoaksi. Eri elementeissä lautasella yhdistyvät kaikki perusmaut, suolainen,
makea, hapan, karvas ja umami. Fine diningia kotikeittiössä.
Naurisraviolit
(20 kpl)
2 isoa (hunaja)naurista
maitoa
voita ja sokeria
50 g fetaa
0,5 dl ruohosipulisilppua
hienoa merisuolaa
Viipaloi kahdesta isosta nauriista yhteensä
40-50 parin millin paksuista viipaletta ja ryöppää viipaleet voilla ja sokerilla maustetussa
maidossa 2-3 minuuttia. Valuta naurisviipaleet talouspaperin päällä, leikkaa
tasakokoisiksi kiekoiksi pyöreän muotin avulla ja lado viipaleet limittäin
lautaselle odottamaan raviolien kokoamista.
Hienonna nauriiden leikkaamisesta
jääneet reunat ja laita ne pieneen kattilaan. Lisää pari lusikallista
voi-sokeri-maitoseosta ja keitä nauriit pehmeiksi. Murustele feta nauriiden
joukkoon ja kuumenna sekoitellen kunnes seos on tasaista. Lisää ruohosipuli,
sekoita ja mausta suolalla.
Lado puolet naurisviipaleista
vierekkäin lautaselle tai leikkuulaudalle. Lusikoi pieni nokare täytettä
jokaisen kiekon keskelle, aseta toinen nauriskiekko päälle ja painele reunat kiinni. Naurisraviolit
voi nopeasti lämmittää mikrossa ennen tarjoilua.
Asettele raviolit tarjolle annoksina.
Lisäksi annokseen kuuluu
salaatinversoja, karamelisoitua omenaa, paahdettua hasselpähkinää, sokerin
kanssa paahdettua fetamurua, retiisiä, tuoreita herneitä, ruohosipulia, sekä
salottisipulilla, hunajalla ja dijonsinapilla maustettu
omenaviinietikkavinaigrette.
Muita naurisreseptejämme:
NAURISLAATIKKO
JÄNISTÄ, NAURISTA JA TUMMASUKLAAKASTIKETTA
KARJALAINEN JUURESPAISTI
Muita naurisreseptejämme:
NAURISLAATIKKO
JÄNISTÄ, NAURISTA JA TUMMASUKLAAKASTIKETTA
KARJALAINEN JUURESPAISTI
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti