torstai 30. heinäkuuta 2020

Mustekalasämpylät
Jääkaapissa oli tölkki croissant –taikinaa, jonka best before oli mennyt jo muutama päivä sitten. Sitten muistin nähneeni joskus jossain (todennäköisesti pinterestissä?) kuvan sellaisesta taikinasta paistetuista ”mustekalasämpylöistä”. Siinäpä sopivaa sunnuntaiaamun askartelua.

Lonkerot paistuivat rapeiksi ja pää jäi pullaisan pehmeäksi. Mihin näitä leipäsiä sitten voi käyttää? Ensimmäisenä tulee mieleen lastenkutsut, mutta sopivasti maustettuna tällainen sopii vaikka kalakeiton seuraksi. Me nautimme näitä aamukahvilla mansikkamarmeladin kanssa.


Mustekalasämpylät

1 tölkki croissant –taikinaa
(yrttisuolaa jos nämä tarjotaan suolaisen ruoan kanssa)


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Avaa taikinatölkki ja levitä taikina rullalta suoraksi. Leikkaa kaikki taikinakolmiot erilleen.
*Jos aiot tarjoilla nämä kalakeiton kanssa, ripottele jokaiselle taikinakolmiolle nyt hiukan yrttisuolaa.*  
Ota esiin kaksi uunipeltiä ja laita kumpaankin leivinpaperi. (Mustekalat ovat niin suuria, ettei niitä mahdu yhdelle pellille kuin kolme kappaletta.)

Leikkaa taikinakolmion kapean pään keskeltä viilto kohti kolmion terävää kärkeä melkein puoliväliin asti. Leikkaa sitten näiden keskelle viillot ja lopuksi kaikki neljä suikaletta vielä kahteen osaan, jolloin ”mustekalassa” on kahdeksan lonkeroa. Taivuta lonkerot erilleen toisistaan. Lopuksi rullaa mustekalalle pää kolmion terävästä kulmasta aloittaen. Paina silmiksi pari pientä palaa mustaa oliivia tms.

Paista mustekalasämpylät 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.

Kalakeiton kanssa tarjoiltuna mausta mustekalat yrttisuolalla ennen paistamista.

Ei kommentteja: