keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Sitrusvispipuuro on täynnä makua



Kun alkoi näyttää siltä, että iso kasa sitrushedelmiä ei riittävän nopeasti vähentynyt hedelmäkorista, päätin valmistaa niistä jotain ”oikeaa ruokaa” niin kauan kuin ne eivät vielä ole ehtineet nahistua. Kuoria en sentään käyttänyt ja siemenet poimin pois, mutta kaikki muu meni blenderin kautta kattilaan. Näin hedelmistä tuli puuroon myös kuitua toisin kuin jos olisin vain puristanut ne mehuksi. Kardemummakermavaahdon kanssa tämä sopii niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin jälkiruoaksi.


Sitrusvispipuuroa ja kardemummakermaa

6-7  klementiiniä
4-5  veriappelsiinia
1  verigreippi
1,5 dl  sokeria
0,5 tl  suolaa
1,5 dl  mannasuurimoita

Jos ei nyt ihan juuri näitä sitrushedelmä satu olemaan käytettävissä, ne voi korvata vaikka pelkillä appelsiineilla. Joku vähän happoisampi sitrus saisi kuitenkin olla mukana, kuten vaikka limetti tai puolikas sitruuna. Pääasia vaan että niistä tulee yhteensä suunnilleen litran verran sosetta.

Kuori sitrukset, poista siemenet ja laita sisukset blenderin tai sauvasekoittimen kannuun. Soseuta hedelmät ja mittaa että niistä tulee yhteensä litran verran hyvin soseutunutta massaa. Kaada soseutetut hedelmät kattilaan ja lisää sokeri sekä suola. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita hyvin ja lisää mannasuurimot nesteen joukkoon koko ajan vatkaten. Keitä puuroa viiden minuutin ajan ja lopuksi kaada se isoon kulhoon jäähtymään.

Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi ja tarjoile se kardemummalla maustetun kermavaahdon kanssa.


3 kommenttia:

Vivi kirjoitti...

Tämä menee testiin!! Kuulostaa tosi hyvältä!!

Jael kirjoitti...

Sitrusvispis on ihanaa, postasin joitakin vuosia sitten blogissa, ja kuvalla voitin paikan julkkiskokin workshoppiin🍊🍊

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Vivi
Hyvää on ja lisäksi tästä saa takuuvarmasti päivän c-vitamiinit :)

@ Jael
Vispipuuron valmistuksessa ei aina tarvitse pitäytyä niissä iänikuisissa puolukoissa, vaikka puolukat hyviä ja terveellisiä ovatkin. Täytyykin selata se sinun reseptisi, mitä aineksia sinä siihen keittelit :)