torstai 5. maaliskuuta 2020

Pinaatti-avokado-savulohipasta



Pasta on niin pikaista arkiruokaa, että siinä vaiheessa kun pasta on kypsää, pastakastikekin on valmista. Ainakin jos tekee tämän (pakaste)pinaatti-avokado-kylmäsavulohipastan. Pienestä 150 gramman kylmäsavulohipaketista riittää kahteen annokseen ja  rasiallinen pikkutomaatteja lisää hyvää omatuntoa kasvisten riittävyydestä lautasella. Kuten monet pastaruoat, tämä maistuu paremmalta miltä näyttää.


Pinaatti-avokado-kylmäsavulohipasta
kahdelle

150 g             mitä tahansa pastaa

1                    pieni salottisipuli
1 rkl              voita
2 rkl              ruokakermaa
75 g (puoli pussillista) pakastepinaattia
2 rkl              hienonnettua tilliä

150 g             kylmäsavulohta
1                    syöntikypsä avokado
250 g             rasia pikkutomaatteja


Laita pastavesi kiehumaan ja kun vesi kiehuu, lisää joukkoon 1 rkl suolaa. Lisää pasta, sekoita ja kypsennä se pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori salottisipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja kuullota siinä sipuli. Lisää ruokakerma, sekoita ja kiehauta. Lisää sitten pakastepinaatti sekä tilli ja kuumenna sekoitellen kunnes pinaatti on sulanut kastikkeen joukkoon.

Halkaise avokado, poista kuori sekä kivi ja leikkaa avokado pieniksi paloiksi. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Huuhtele tomaatit ja halkaise ne.

Kun kastike on valmis, lisää sinne lohi. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Jaa ruoka kahdelle lautaselle ja viimeistele avokadolla sekä tomaateilla.


2 kommenttia:

Nyyti kirjoitti...

Kuulostaa hurjan hyvältä, testiin siis! Kiitos ohjeesta!

M kirjoitti...

Viisi minuuttia valmisteluun, 10 minuuttia kokkaamiseen ja hyvä kotiruoka on valmis nautittavaksi. Jos vesi on jo valmiiksi kiehuvaa, kuten Jamie Oliverilla, niin syntynee kymmenessä minuutissakin.