maanantai 23. maaliskuuta 2020

Kookosrahkaa ja passion-kinuskikastiketta



Passionhedelmät hedelmäkulhossa olivat lopultakin muuttuneet ihanan ryppyisiksi, mikä tarkoittaa sitä että ne ovat kypsyneet ja makeutuneet. Kaupasta harvoin saa näin kypsiä passionhedelmiä, vaan yleensä ne ovat pinnaltaan silkinsileitä ja sisältä todella happamia. Sitten niiden kypsymistä täytyy odottaa päivätolkulla, mutta se kannattaa.

Passion-kinuskikastike toimii hienosti vaikka ihan vaan vaniljajäätelön kanssa. Vielä parempi, jos kaapista löytyy kookosrahkan ainekset, kermaa, rahkaa ja kookoskermaa.



Kookosrahkaa ja passion-kinuskikastiketta

200 g  (Arlan) maitorahkaa
165 ml  tölkki kookoskermaa (ei kevyt!)
1 dl  kuohukermaa
0,5 dl  sokeria

4  kypsää passionhdelmää
1  rosmariininoksa
1 rkl  vettä

100 g  sokeria
2 rkl  vettä
2 rkl  kermaa
30 g  voita

1 kypsä passionhedelmä

Sekoita keskenään kookosrahkan ainekset, maitorahka, kookoskerma, kuohukerma sekä sokeri ja vatkaa seos vaahdoksi. Jaa kookosrahka neljään jälkiruokakulhoon ja laita ne jääkaappiin odottelemaan.


Halkaise passionhedelmät ja laita sisukset pieneen kattilaan. Lisää rosmariininoksa sekä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja jätä jäähtymään noin tunniksi tai pariksi. Painele sitten mehu siivilän läpi pieneen kulhoon ja kopauta siivilään jääneet ”roskat” pois.

Kaada paksupohjaiseen kattilaan sokeri sekä 2 rkl vettä. Anna veden imeytyä sokeriin ja kuumenna sitten sokeria niin että se sulaa. Älä sorki sokeria, vaan vain kallistele kattilaa jotta sokeri sulaisi tasaisesti. Kun sokerin väri melko nopeasti on muuttunut meripihkan ruskeaksi, lisää joukkoon kerma ja sekoita voimakkaasti vispilällä. Lisää sitten voi ja sekoita kunnes voi on sulanut. Jäähdytä kinuskikastike huoneenlämpöiseksi.

Viimeistele kookosrahka-annokset passion-kinuskikastikkeella ja passionhedelmän siemenillä.


2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Herkullinen jälkkäri taas❤

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Jael
Hyvä ruoka, parempi mieli - myös poikkeusolosuhteissa :)