perjantai 1. marraskuuta 2019

Naudanposket painekeittimessä


Naudan poskia harvemmin näkyy tarjolla kuluttajille. Vahinko, sillä oikein valmistettuna se on todella maukasta lihaa. Valmistin nämä naudan posket painekeittimessä, mutta niiden tekeminen onnistuu myös uunissa tai slow cookerilla – aikaa vain kuluu paljon enemmän ja nestemäärää tulee tarkkailla, etteivät posket kuivu. Painekeittimessä nämä kypsyvät vajaassa parissa tunnissa, kun uunissa tai haudutuspadassa valmista joutuu odottamaan jopa 12 tuntia.


Naudan posket painekeittimessä

n. 1,5 kg        naudan poskia
1 rkl              rypsiöljyä
2-3                sipulia
4-6                valkosipulin kynttä
5cm pala       tuoretta inkivääriä
1 dl                soijakastiketta
2,5 dl             vettä
0,5 dl             kuivaa sherryä tai kiinalaista Shaoxing viiniä
2                    tähtianista
1                    tuore chilipalko

                      haudutusliemi
2 rkl              fariinisokeria
½ dl               tummaa soijakastiketta

Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Purista limetin mehu talteen. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista siinä poskia ja sipuleita hetki. Laita kaikki muut aineet painekeittimeen ja lisää lopuksi ruskistetut posket ja sipulit. Sulje kansi ja höyryventtiili, aseta tehoksi täysteho ja ajaksi 75 minuuttia. Anna paineen laskea. Avaa kansi ja nosta posket varovasti keittimestä. Siivilöi liemi kasariin, lisää fariinisokeri sekä tumma soijakastike ja keitä kokoon niin, että puolet liemestä on jäljellä.

Uskomattoman lyhyessä ajassa sitkeääkin sitkeämpi lihapala muuttuu suussa sulavaksi herkuksi, joka hinta/maku –suhteessa hakkaa fileet ja paistit mennen tullen.

Haudutetut naudan posket ovat kuin tehdyt kulhoruokaan sopivaksi proteiiniksi. Ne ovat niin pehmeitä, että syömiseen riittää pelkkä haarukka tai syömäpuikot, veistä ei tarvita. Siksipä asettelimme nämä kauniisti villiriisin ja kasvisten kanssa kulhoon. Sopii epätrendikkäälle ruokablogille herätä kulhoruokaan nyt vasta, kun se muuten alkanee olla jo ihan vanhanaikaista. 

2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Mitään kalvoja ei siis tarvitse poistaa? Minä olen valmistanut poskia vain hauduttamalla enkä ole viitsinyt poistella kalvoja, koska se on työlästä, mutta se vaatii sitten pari lisätuntia hauduttamiseen. Harvoin niitä tosiaan näkee myynnissä.

M kirjoitti...

Näkyy meneen posket Tuplaespresson nimiin...En todellakaan poistanut kalvoja lainkaan koska nin kuin sanoit se on työlästä ja siinä tuppaa samalla tulemaan hävikkiäkin. Pari suurinta kalvoa eivät olleet täysin hävinneet, mutta ne oli helppo siirtää ruokaillessa sivuun. Huonon saatavuuden lisäksi tuntuu hintakin olevan nousussa.